ΓΔ: 790,14 -0,49% EUR/USD: 1,2076

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Σπανάκης: «Άμεση αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης»

0 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 17:31

Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης στεγάζεται σε ένα καινούργιο δημόσιο κτίριο το οποίο ανήκει στον Δήμο Ηλιούπολης και βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πόλης, επί των οδών Μαρίνου Αντύπα και Ναυαρίνου 1.

Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με ευκολία καθώς από την περιοχή διέρχονται τέσσερις λεωφορειακές γραμμές (140, 201 και Γραμμή 1 και Γραμμή 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας).

Ο πληθυσμός του Δήμου Ηλιούπολης έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με το ποσοστό των ηλικιωμένων κατοίκων να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα η περιοχή συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Παρά τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων και των εργαζομένων της Ηλιούπολης, το Κέντρο Υγείας αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού. Είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθμός των γιατρών που υπηρετούν σε αυτό έχει μειωθεί κατά 75%, με συνέπεια οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται ακόμη και για απλά ιατρικά περιστατικά.

Η άμεση αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης αποτελεί απαίτηση των κατοίκων και των εργαζομένων, αλλά και αναφαίρετο δικαίωμα τους. Παράλληλα αποτελεί αίτημα της Δημοτικής Αρχής.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1) Προτίθεστε να προχωρήσετε στην άμεση αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης σε πρότυπο σταθμό Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, ώστε να μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των εργαζομένων της Ηλιούπολης αλλά και των γειτονικών περιοχών;

2) Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε ώστε να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης με το ιατρικό προσωπικό που θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη λειτουργία του;

Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος- Πέτρος Ν. Σπανάκης 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.