ΓΔ: 655,79 -0,42% EUR/USD: 1,1308

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ελληνικό - Αργυρούπολη: Πράσινο φως για το Πάρκο Αφροδίτης

0 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 20:48
Γιάννης Κωνσταντάτος: Θα γίνει το ωραιότερο της Νότιας Αθήνας

Ένα ακόμα πάρκο σε λίγο καιρό θα παραδοθεί στους κατοίκους του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. Το πάρκο Αφροδίτης η έκταση του οποίου βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη. 

Μετά την τελική έγκριση της Διαχειριστικής Μελέτης από το Δασαρχείο ανάβει το πράσινο φως για την ανάπλαση του χώρου, έκτασης 15 στρεμμάτων. 

Το πάρκο Αφροδίτης είναι ένα έργο που έχει δρομολογηθεί από το 2015 και μετά από τέσσερα χρόνια γραφειοκρατικών διαδικασιών μπαίνει στην τελική του ευθεία και προστίθεται σε μία σειρά έργων που βελτίωσαν θεαματικά την περιβαλλοντική εικόνα του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης .

Οι οικονομικοί πόροι για τη χρηματοδότηση του έργου αναζητήθηκαν από την Περιφέρεια και το Πράσινο Ταμείο με την κατάθεση άρτιων οικονομοτεχνικών φακέλων.  

Το πάρκο Αφροδίτης, βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο, αποκαλούμενο από την τοπική κοινωνία “τριεθνές”, αφού εκεί συνέκλιναν τα όρια των δήμων Ελληνικού, Αργυρούπολης και Γλυφάδας. Το πάρκο είναι ιδιαίτερης σημασίας για το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης καθώς αποτελεί ένα κοινό πνεύμονα πρασίνου ανάμεσα στις δύο κοινότητες που μπορεί να φιλοξενήσει παράλληλα και πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Η σχεδίαση σύμφωνα με τη διαχειριστική μελέτη επικεντρώνεται στην ανάδειξη του φυσικού χαρακτήρα του πάρκου σαν συνέχεια του οικοσυστήματος του Υμηττού, στην δημιουργία υποδομών για διάφορες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και στην αποκατάσταση της επικοινωνίας του με τον αστικό ιστό.

Γιάννης Κωνσταντάτος: Επιτέλους ξεκινάμε 

"Μετά από 4 χρόνια απίστευτης γραφειοκρατίας τεράστιας αγωνίας και συνεχών προσπαθειών και επιμονής μας εξασφαλίσαμε από το Δασαρχείο την επίσημη έγκριση της Διαχειριστικής Μελέτης για την ανάπλαση του πάρκου Αφροδίτης" είπε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος. 

"Σε ένα χρόνο από τώρα με 600 χιλιάδες ευρώ θα έχει αναπλαστεί πλήρως η έκταση και η πόλη μας θα αποκτείσει ένα ακόμα πάρκο, πόλο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. Επιτέλους ξεκινάμε!"


 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.