ΕΛΛΑΔΑ

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος εγκαινίασε τον «Πολυχώρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης»

0 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 10:32

Στα Γιάννενα, μια πόλη που ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος τη χαρακτήρισε πρωταθλητή στην ανακύκλωση, καθώς δύο φορές έχει περιληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής, τα εγκαίνια του Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Τα Ιωάννινα είναι μια από τις πέντε πόλεις της Ελλάδος που έχουν επιλεγεί από το υπουργείο Εσωτερικών (οι υπόλοιπες είναι η Νέα Σμύρνη, η Καλλιθέα, το Ναύπλιο και η Άνδρος) για να εφαρμοσθεί το Πιλοτικό Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Αανακύκλωσης «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης».

Τα εγκαίνια του Πολυχώρου, έγιναν από τον κ. Θεοδωρικάκο, παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα, σε χώρο όπου δημιουργείται περιβαλλοντικό πάρκο και Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τη συμβολή της Μητροπόλεως Ιωαννίνων.

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης, ο Μητροπολίτης Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Μωυσής Ελισάφ, οι Βουλευτές κ. Σταυρος Καλογιάννης και Γιώργος Αμυράς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημ. Δημητρίου, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας ταξίαρχος κ. Δ. Κουτσομύτης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα περιβάλλοντος κ. Γιώργος Κρεμλής, παιδιά από τον ΠΑΣ Γιάννενα και το τοπικό Σύστημα Προσκόπων.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος στον χαιρετισμό του εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης θα επιτύχει γιατί το έχει αγκαλιάσει η νέα γενιά η οποία το κάνει μόδα. Ανακοίνωσε ότι σύντομα, μετά από συμφωνία με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη στο πρόγραμμα θα ενταχθούν οι δήμοι της Αττικής και σταδιακά όλοι οι δήμοι της χώρας.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Είναι ξεχωριστή χαρά για εμένα που βρίσκομαι σήμερα στα Γιάννενα για να εγκαινιάσουμε όλοι μαζί τον νέο χώρο της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα γίνει η νέα μόδα στην Ελλάδα. Και θα γίνει η νέα μόδα γιατί συμφέρει όλους η αξιοποίηση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Αντί να πετάμε τα σκουπίδια, γίνονται προϊόντα τα οποία τα πουλάμε και κερδίζουνε όλοι.

Κερδίζουμε και εμείς που θα ρίξουμε το μπουκαλάκι στο συγκεκριμένο σημείο της ανακύκλωσης, κερδίζει ο Δήμος γιατί θα έχει τη δυνατότητα να έχει πολύ μικρότερο κόστος για την αποκομιδή απορριμμάτων. Κερδίζουμε όλοι γιατί αυτά τα χρήματα που κερδίζουμε μπορούν να αξιοποιηθούν αλλού, σε πράγματα πολύ πιο χρήσιμα. Κερδίζει όμως και ο καθένας από εμάς, κάθε 33 συσκευασίες 1 ευρώ. Αν το σκεφτείτε δεν είναι λίγα γιατί από τις ποσότητες που συγκεντρώνονται εδώ, απ’ ό,τι έχω ενημερωθεί, μαζεύονται πολλές χιλιάδες ευρώ για τους ανθρώπους που κάνουν αυτή την ανακύκλωση. Άρα αυτή η υπόθεση θα γίνει η νέα μόδα που θα πετύχει γιατί μας συμφέρει και αυτή η νέα μόδα θα πετύχει γιατί την έχουν αγκαλιάσει τα παιδιά μας, μας την έμαθαν τα παιδιά μας. Η Νέα Γενιά Ανακύκλωσης στηρίζεται στη νέα γενιά και είναι απολύτως σίγουρο ότι θα πετύχει. Για αυτό το λόγο, το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε το Πιλοτικό Πρόγραμμα με πέντε δήμους, έχουμε πάει μαζί με τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού, τον κ. Κρεμλή, στην Καλλιθέα, στη Νέα Σμύρνη, στο Ναύπλιο, είμαστε σήμερα εδώ, θα πάμε και στην Άνδρο.

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι αυτό το πρόγραμμα θα εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Ήδη σε συνεννόηση με τον κ. Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Πατούλη, θα αποτελέσει βασικό σημείο της πολιτικής περιβάλλοντος της περιφέρειας Αττικής, της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας. Και είμαι βέβαιος ότι και εδώ, στην Περιφέρεια της Ηπείρου, θα υπάρξει πολύ ισχυρή συνέχεια.

Τα Γιάννενα είναι πρωταθλητές της ανακύκλωσης και θα συμφωνήσω ότι αυτό οφείλεται στην πρωτοπόρα δράση και συνεργασία του Δήμου, της Εκκλησίας, της Περιφέρειας, όλου του δυναμικού της πόλης, των νέων παιδιών της πόλης και όλης της τοπικής κοινωνίας.

Θέλω πολύ να συμφωνήσω και να πάρω τη σκυτάλη από εκεί που την άφησε ο κ. Περιφερειάρχης, λέγοντας κάτι που συχνά πυκνά επαναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης: οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Οφείλουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τις προσπάθειές μας. Αφήνουμε στο χθες τους τεχνητούς διαχωρισμούς και πάμε μπροστά. Αυτό είναι το μήνυμα και για την ανταποδοτική ανακύκλωση, με τα Γιάννενα πρωταθλητές».


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.