ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ελληνικό: Εκπαιδεύοντας τους μαθητές στην αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων

0 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 21:30

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, στα πλαίσια ενημέρωσης αναφορικά σε θέματα πολιτικής προστασίας των πολιτών, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του 1ου Γυμνασίου Ελληνικού για την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που άπτονται της πρόληψης και αντιμετώπισης καιρικών και φυσικών φαινομένων.

Η εκπαίδευση των μαθητών περιελάμβανε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (Σεισμός-Πυρκαγιά-Πλημμύρες), καθώς και παροχή Πρώτων Βοηθείων.

Η μέθοδος που ακολουθήθηκε, ήταν η διαδραστική εμπλοκή των μαθητών σε ασκήσεις ετοιμότητας επί χάρτου και η παρουσίαση βασικών οδηγιών με την χρήση προβολής power point.

Την οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος είχε το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, με αρμόδια σε θέματα εκπαίδευσης την κα. Μαριλένα Μανδράκου.

Μετά την επιτυχή έκβαση του πρώτου κύκλου εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, θα σχεδιαστεί η επέκταση του προγράμματος σε όλα τα τμήματα του σχολείου, όπως και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.