ΑΛΙΜΟΣ

Ο Δήμος Αλίμου έβαψε με anti-graffiti υλικό τον υπόγειο κόμβο της Λ. Αλίμου

0 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 15:46

Με παρέμβαση της δημοτικής αρχή του Αλίμου εξαφανίστηκαν τα άσχημα γκράφιτι που λέρωναν τα πλαϊνά τοιχεία του κόμβου της υπόγειας διάβασης της λεωφόρου Αλίμου και Λ. Ποσειδώνος. 


Για την παρέμβαση αυτή αλλά και για τους βανδαλισμούς που γίνονται στην πόλη του μίλησε πριν λίγες μέρες σε τηλεοπτική εκπομπή ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης κατακρίνοντας αυτούς που βανδαλίζουν είτε "βρωμίζοντας" τους δημόσιους αλλά και τους ιδιωτικούς χώρους με γκράφιτι, είτε προκαλώντας φθορές σε παιδικές χαρές και πάρκα της πόλης. 

Για την παρέμβαση στα τοιχεία του κόμβου ο δήμαρχος είπε πως βάφτηκε με τέτοιο χρώμα που δεν ευννοεί τον βανδαλισμό με γκράφιτι γιατί είναι σκούρο και δεν φαίνεται ότι και να ζωγραφίσουν πάνω και επιπλέον έχει επικαλυφθεί με ειδικό αντιγκράφιτι υλικό  που επιτρέπει τον καθαρισμό τους μόνο με νερό χωρίς απορρυπαντικά και άλλες χημικές ουσίες. 

Ο Δήμος είπε στηρίζει και προάγει τον πολιτισμό και τις τέχνες και δεν ανέχεται την ασχήμια που προσπαθούν ορισμένοι να επιβάλλουν στην πόλη. 

"Δεν μπορεί οι δημόσιοι ελεύθεροι χώροι της πόλης να γίνονται καμβάς για να βανδαλίζουν κάποιοι. Βέβαια, δεν έχουμε βανδαλισμό μόνο σε αυτό, αλλά, δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που καταστρέφουν, σπάζοντας παιδικές χαρές και χώρους πρασίνου, βάζουν όπου βρουν αυτοκόλλητα, καθώς και παράνομες διαφημίσεις, που φροντίζουμε να απομακρύνουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής".

Τέλος ο Δήμαρχος τόνισε πως ως διοίκηση στηρίζει από την αρχή που ανέλαβε το γκράφιτι διαθέτοντας στα άτομα που ενδιαφέρονται χώρο για να εκφράζονται καλλιτεχνικά, πραγματοποιώντας και φεστιβάλ γύρω από αυτό.
"Αυτό" είπε, "το στηρίζουμε. Δεν στηρίζουμε το γκράφιτι που σκοπό έχει να βανδαλίσει δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους".


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.