ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Οι "Φίλοι του Ερυθρού Σταυρού" έκοψαν την πίτα τους και υποσχέθηκαν δυναμική συνέχεια

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ: Δημήτρης Βλάχος 0 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 02:30

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, ο φιλανθρωπικός σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ", παράρτημα Παλαιού Φαλήρου, πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή κοπής της παραδοσιακής πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών, παρουσία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Διονύση Χατζηδάκη, Σοφίας Βούλτεψη, Βασίλη - Πέτρου Σπανάκη, του δημάρχου, Γιάννη Φωστηρόπουλου και του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Tάσου Γαϊτάνη.

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Λίτσα Κολυβά, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους, στην ομιλία της ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στο έθιμο, ευχόμενη υγεία, αγάπη και το 2020 να είναι μία ελπιδοφόρα χρονιά με επιτυχίες και δημιουργία.


Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Λίτσα Κολυβά, καλωσορίζει τους καλεσμένους, πλαισιωμένη από τις συνεργάτιδές της, μέλη του Συλλόγου. Πίσω, διακρίνεται ο Πρόεδρος της κεντρικής διοίκησης, Βασίλης Πετρακάκης.

Πέραν αυτών, έστω και επιγραμματικά, ενημέρωσε για το πολυσύνθετο έργο που επετέλεσαν το 2019, και συγκεκριμμένα: Την διανομή πάνω από 850 δεμάτων με τρόφιμα σε απόρους συνανθρώπους, ασθενείς και αστέγους, ενώ ενίσχυσαν με δέματα τροφίμων και τον "Πειραϊκό Φάρο", ρουχισμό και παιχνίδια στο πρότυπο εθνικό νηπιοτροφείο Καλλιθέας, μέριμνα για τους νεφροπαθείς κατά περίπτωση ανάγκης του καθενός, βοήθεια σε αστέγους και με ρουχισμό - υπόδηση, καθώς και την ψυχική υποστήριξη όσων το ζήτησαν, με την πολύτιμη βοήθεια της ψυχολόγου του Συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Φ.τ.Ε.Σ. όμως, δεν στάθηκε μόνο σε αυτά, όπως είπε, αλλά οργάνωσε ομιλίες για ποικίλα ενδιαφέροντα θέματα, στοχεύοντας στην ενημέρωση και την πληροφόρηση των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτά της "πνευματικής αγάπης", "50 + μεγαλώνω με ευεξία", "ο εθελοντισμός δύναμη της κοινωνίας", "η ευτυχία είναι επιλογή", ενώ συμμετείχε και σε σειρά σημαντικών εκδηλώσεων, όπως, "Όλοι μαζί, ταιριάζουμε στο Φάληρο", στον Δήμο, στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και στην Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων.

Έκλεισε δε, τον χαιρετισμό της, λέγοντας τα εξής: "Όλα αυτά, όμως, υλοποιήθηκαν με την δική σας βοήθεια, την δική σας συνδρομή και συμπαράσταση. Είναι αξιοθαύμαστη και αξιοσημείωτη η ανταπόκριση και η συμμετοχή σας για την επίτευξη των στόχων του συλλόγου μας.

Αγάπη, Αλληλεγγύη, Ενδιαφέρον για τον άπορο συνάνθρωπό μας, κάθε στιγμή, ώστε να ζούμε όλοι καλύτερα και με αξιοπρέπεια. Για να προχωράμε μπροστά ως άνθρωποι. Εύχομαι το 2020 να είναι μία ελπιδοφόρα και δημιουργική χρονιά, φωτισμένη με αγάπη που να γεμίζει τις καρδιές μας".

Βασίλης Πετρακάκης:" Ευχαριστούμε τον ναύαρχο Διονύση Χατζηδάκη".

Αυτό ανέφερε στην δική του ομιλία - χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του κεντρικού Οργανισμού των Φίλων του Ερυθρού Σταυρού, κος Βασίλης Πετρακάκης για τον βουλευτή της Ν.Δ. και τέως δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη.

Εξηγώντας, είπε πως, ως Οργανισμός, ξεκίνησαν το έργο τους πριν 31 χρόνια και στην πορεία, πριν 17 χρόνια, είχαν την τύχη να βρουν στο Παλαιό Φάληρο ένα καταπληκτικό λιμάνι όλα αυτά τα χρόνια που ήταν δήμαρχος ο Διον. Χατζηδάκης. Συνέχισε δε, λέγοντας: "Η επιτυχία μας αυτή λοιπόν, οφείλεται στην εκκλησία και στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού είχαμε την τύχη και την τιμή να έχουμε στο Φάληρο δήμαρχο τον ναύαρχο Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος πέρα από τήν αμέριστη συμπαράστασή του προς εμάς και την κοινωνία γενικότερα, έκανε την πόλη του Φαλήρου εφάμιλλη της Ριβιέρας. Του ευχόμαστε ολόψυχα να είναι καλά και να συνεχίσει με την ίδια δύναμη το πολυσχιδές έργο του και από την νέα του θέση ως βουλευτής". 


Ο τ. δήμαρχος και νυν βουλευτής, Διονύσης Χατζηδάκης, έκοψε το κομμάτι του και το αφιέρωσε στην ιδρύτρια και πρώτη πρόεδρο των Φίλων τ. Ερυθρού Σταυρού, Βιβή Θεοδοσίου.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον νέο δήμαρχο, Γιάννη Φωστηρόπουλο, που στα χρόνια αυτά, ως ένας εκ των στενοτέρων συνεργατών του τ. δημάρχου, ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό και την δημιουργία των ανάλογων κοινωνικών δομών, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο επιτυχημένο, συλλογικό, φιλανθρωπικό έργο. 

Ο κος Πετρακάκης κλείνοντας, επαίνεσαι την πρόεδρο του παραρτήματος Παλαιού Φαλήρου, Λίτσα Κολυβά, για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει προκειμένου οι Φίλοι τ. Ερυθρού Σταυρού να συνεχίζουν με επιτυχία το ανθρωπιστικό τους έργο, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον επιχειρηματία και ενεργό μέλος του συλλόγου, Σπύρο Ευθυμίου, για τα πολλά γεύματα που προσφέρει δωρεάν κάθε φορά στους απόρους και τις οικογένειές τους.

Ο τέως δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και σημερινός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Χατζηδάκης, τόνισε ότι, "... τα αξιώματα και οι τίτλοι, έρχονται και παρέρχονται. Αυτό που μένει, όμως, στο τέλος, είναι η ανθρωπιά ...". Αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας του στην ιδρύτρια και τέως πρόεδρο του Συλλόγου, Βιβή Θεοδοσίου, γιατί όλα αυτά τα χρόνια σήκωσε το βάρος όλου αυτού του εγχειρήματος.


Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Τέλος, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, αναφέρθηκε στο υπάρχον δίκτυο των διαφόρων συλλόγων και του Ερυθρού Σταυρού, που από την αρχή της οικονομικής κρίσης όταν αυτή χτύπησε την πόρτα πολλών οικογενειών, συνεργάστηκαν μαζί τους, ως Δήμος, με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο με όλους τους φορείς της πόλης, καταφέρνοντας έτσι, να μην μείνει κανείς από τους έχοντες πραγματική ανάγκη, χωρίς ουσιαστική στήριξη. 

Ολοκληρώνοντας, να πούμε ότι, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πέραν των ήδη αναφερθέντων, πρόσωπα της Τ. Α. α' και β' βαθμού, καθώς, πρόεδροι και εκπρόσωποι όλων σχεδόν των συλλόγων και φορέων, τόσο του Φαλήρου, όσο και της ευρύτερης περιοχής.


Βασίλης Πετρακάκης και Σοφία Βούλτεψη.
Ο Μητροπολίτης κ. κ. Συμεών, με την Βιβή Θεοδοσίου [δεξιά].

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Αλέξανδρος Πανταζής, με την Πρόεδρο, Λίτσα Κολυβά και την Μαίρη Δημητρίου - Χαμάν.
Δεξιά, η δημοτική σύμβουλος, Αγγελική Μπεφόν, δίπλα της η πρόεδρος της Ε.Κ.Α. "ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ", Βούλα Σπυριδωνίδου, με τον Νικόλα Κονταρίνη, την δημοτική σύμβουλο, Μαρία Αθανασούλα - Ρωμανιουδάκη [απέναντι], και φίλες τους.


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης.

Από δεξιά: Η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Δήμητρα Νάνου, με την Αγγελική Τσίτουρα και την δημοτική σύμβουλο, Μαρία Μιχαλοπούλου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ", Λίτσα Κολυβά.Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.