ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Επένδυση Ελληνικού: Κατατέθηκε τροπολογία για την εκκίνηση των εργασιών - Ποια κτίρια κατεδαφίζονται

0 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 18:44

Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου "Ίδρυση, Λειτουργία και Εκμετάλλευση Αεροδρομίων και Υδάτινων Επιφανειών, Ρυθμίσεις Μεταφορών και άλλες διατάξεις", που κατέθεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, ανοίγει ο δρόμος για τις προκαταρκτικές εργασίας εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από, τη Lamda Development.

Με βάση τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου ο επενδυτής προχωρά με δικό του κόστος τις πρόδρομες εργασίες για έργα όπως κατεδαφίσεις, κτλ. και θεωρεί ως νομίμως υφιστάμενες όλες τις εγκαταστάσεις (κτήρια και εν γένει κτίσματα και κατασκευές) που έχουν αναγερθεί μέχρι σήμερα στο Ελληνικό και στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά με σχετικές διαπιστωτικές πράξεις του υπ. Ανάπτυξης που θα εκδοθούν μετά από εισήγηση της Ελληνικό ΑΕ εντός ενός μήνα από την ψήφιση του νόμου.

Οι διαπιστωτικές πράξεις επέχουν θέση άδειας κατεδάφισης με εξαίρεση συγκεκριμένα κτήρια στο Ελληνικό που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα ή διατηρούμενα.

Για την εκτέλεση όλων των εργασιών κατεδάφισης θα πρέπει πριν την έναρξη αυτών να υποβληθούν στο "Γραφείο Ελληνικού" του υπουργείου Οικονομικών τα ακόλουθα διακιολογητικά:

1. Σχέδιο και φάκελος ασφαλείας και υγείας του έργου.
2. Σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων και αδρανών υλικών.
3. Αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων για τις υπηρεσίες του επιβλέποντος μηχανικού.

Οι διαπιστωτικές πράξεις θα εκδίδονται από το γραφείο Ελληνικού εντός 10 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών, ενδεικτικό των fast track διαδικασιών που θα ακολουθηθούν, προκειμένου να ξεκινήσει η εμβληματική επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά πρόκειται να κατεδαφιστούν όλα τα κτίσματα που βρίσκονται μέσα στην ζώνη ανάπτυξης Α-Α1.2 (πρώην κολλέγιο Πηρς), εκεί δηλαδή που θα κτιστεί το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα με το καζίνο, το πρώην Ολυμπιακό κτίριο Ξιφασκίας που φιλοξενούσε ανά 2 χρόνια την έκθεση αυτοκινήτου, κάποια εγκαταλελειμμένα κτίρια που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγ. Κοσμά και εγκαταστάσεις της πρώην αμερικάνικης βάσης επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Εαν δεν υπάρξουν προσφυγές αναφορικά με τις διαπιστωτικές πράξεις οι εργασίες κατεδάφισης θα ξεκινήσουν προς τα μέσα Μαρτίου.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.