ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αικ. Σακελλαροπούλου: Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους και του χρέους που αναλαμβάνω

0 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 14:13

«Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι και του χρέους που αναλαμβάνω», ήταν τα πρώτα λόγια της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο οποίος της ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

«Η χώρα μας είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και δημοκρατίας στην περιοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση της θέσης αυτής είναι η διασφάλιση της εδαφικής κυριαρχίας» τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου περιγράφοντας τις δύσκολες συνθήκες στο διεθνές επίπεδο και τις προκλήσεις όπως «η οικονοιμκή κρίση, η κλιμματική αλλαγή, η μετακίνηση πληθυσμών».

«Ιδιαίτερα για τη χώρα μας η εμπέδωση στο κοινωνικό σύνολο ενός κλίματος ασφάλειας, ηρεμίας και εμπιστοσύνης, η οικονομική ανάπτυξη, η αντιστροφή της φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό αποτελούν προτεραιότητες» είπε στη συνέχεια η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα των ανθρώπων όπως αυτά περιγράφονται στο Σύνταγμα και την χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον» πρόσθεσε η κυρία Σακελλαροπούλου.

«Για το μέλλον αυτό διαβεβαιώνω το κοινοβούλιο και τους Έλληνες ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματκού μου ρόλου» κατέληξε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.