ΑΛΙΜΟΣ

Ρεκόρ για τον Άλιμο: 2.200 τόνοι κλαδιών οδηγήθηκαν για κομποστοποίηση

0 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 23:11

Στις πρώτες θέσεις στην αποκομιδή κλαδιών ανάμεσα στους δήμους της Αττικής, βρίσκεται η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου Αλίμου καθώς περισυνελέγησαν  2.200 τόνοι κλαδιών και οδηγήθηκαν στο εργοστάσιο κομποστοποίησης και ανακύκλωσης. 

Η μεγάλη ποσότητα των κλαδεμάτων που αντί να οδηγηθεί στη χωματερή ανακυκλώθηκε, είναι πολύ σημαντικό γεγονός, όμως εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός πως εκτός από τη βελτίωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος που θεωρείται δεδομένο ότι προκύπτει από κάθε ενέργεια ενίσχυσης της ανακύκλωσης, ο δήμος, όπως αναφέρει ο ίδιος ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, από τη διαδικασία αυτή έχει και ένα πολύ σημαντικό οικονομικό όφελος. 

Συγκεκριμένα δήλωσε σχετικά: 

"Το 2019 έφυγε αλλά μας άφησε με ευχάριστα αποτελέσματα και νέα ρεκόρ. Μετά από μεγάλη προσπάθεια, πολύ δουλειά, επιμονή αλλά και συνεργασία με τους δημότες, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου μας έφθασε στις πρώτες θέσεις στην Αττική στην αποκομιδή καθαρού κλαδιού.

Με τη διαλογή στην πηγή και τη χωριστή συλλογή που εφαρμόσαμε, καταφέραμε να μαζέψουμε 2.200 τόνους περίπου προϊόντων πρασίνου, τα οποία εκτρέψαμε από την ταφή και τα οδηγήσαμε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

Με την κίνησή μας αυτή, εκτός από το μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος, ο Δήμος μας εξοικονόμησε πάνω από 100.000 ευρώ!" 

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Θεμάτων Πράσινων Τεχνολογιών είναι ο Αρτέμης Καραμολέγκος. 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.