ΑΛΙΜΟΣ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στην κοπή της πίτας του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ "V" 0 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 22:51

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2019, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά κ. Χαλιορή Κωνσταντίνο, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε μία κατάμεστη αίθουσα από αθλητές – αθλήτριες, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αθλητικών ομοσπονδιών και εργαζόμενους του αθλητικού Κέντρου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής αναφέρθηκε στα εξήντα (60) χρόνια προσφοράς του κέντρου στον ελληνικό αθλητισμό (1959 – 2019) ενώ τόνισε: “Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια Ιστορίας του Αγίου Κοσμά. 60 Χρόνια προσφοράς στον Αθλητισμό.

Με την σημερινή εκδήλωση ξεκινά ένας κύκλος εορτασμών για την επέτειο αυτή. Δεν είναι απλά γιορτές αλλά Τιμή σε όσους συνέβαλαν στον Αθλητισμό.

Θα ήθελα να κλείσω με ένα μεγάλο Ευχαριστώ προς τους Αθλητές. Με τις μοναδικές στιγμές που μου χαρίζουν όταν κλεφτά παρακολουθώ την προσπάθεια τους στις προπονήσεις.

Ένα ευχαριστώ για τα αρνητικά και άκρως βοηθητικά σχόλια τους, ένα ευχαριστώ για τα θετικά που μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω". 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αυγενάκης Ελευθέριος, οι βουλευτές, Οικονόμου Βασίλειος και Σπανάκης Βασίλειος, οι Δήμαρχοι Αλίμου, Ελληνικού - Αργυρούπολης και Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Κονδύλης, Γιάννης Κωνσταντάτος και Πέτρος Ευθυμίου αντίστοιχα, η πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη και άλλοι επίσημοι από τον χώρο του αθλητισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αφουγκραζόμενος τις, όποιες, ανησυχίες όλων σχετικά με το μέλλον του ΕΑΚΝ, λόγω της επικείμενης έναρξης των εργασιών αναφορικά με την επένδυση στον ευρύτερο χώρο του π. αεροδρομίου, στην ομιλία του μεταξύ άλλων, κατέστησε σαφές ότι, καμία αθλητική εγκατάσταση του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά δεν θα κλείσει,  πριν από την παράδοση της αντίστοιχης, εντός του μητροπολιτικού πάρκου, ενώ δεσμεύτηκε, επίσης, ότι, κανείς από τους εργαζόμενους του αθλητικού κέντρου δεν πρόκειται να απολυθεί.Σε κατ' ιδίαν δε, ερώτηση του υπογράφοντος, εάν ο επενδυτής έχει δεσμευθεί για κάτι τέτοιο, απάντησε κατηγορηματικά πως αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί σε συνάντηση που είχαν πρόσφατα και ότι, η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται σύντομα με την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη.

Επίσης, κατά την διάρκεια της άκρως ενημερωτικής ομιλίας του, αναφέρθηκε και στους δημάρχους, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο και Ανδρέα Κονδύλη, Αλίμου, δύο όμορων με τον χώρο της επένδυσης δήμων, λέγοντας ότι αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκονται στην εκδήλωση, τονίζοντας μάλιστα, πως πρόκειται για δύο εκ των πλέον επιτυχημένων δημάρχων, κάτι που το γνωρίζει ο ίδιος προσωπικά και για αυτό το καταθέτει δημόσια. Όπως προαναφέρθηκε, την εκδήλωση τίμησαν αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παράγοντες του αθλητισμού, πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, μεταξύ των οποίων διακρίναμε τους: Στέφανο Διαμαντή [Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου], τους Αντιδημάρχους, Δώρα Σύρμα, Νικόλαο Αλεξόπουλο, Γεώργιο Μακαριγάκη, Γιάννη Αντωνάκη και Αρτέμη Καραμολέγκο, τους δημοτικούς συμβούλους, Γιάννη Βέργη [Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και εντεταλμένο σύμβουλο της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αλίμου], Κωνσταντίνα - Θεοδώρα Γκόνη, Φώτη Ιασωνίδη [Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης], Θεοδώρα Γεννηματά [Πρόεδρο του ΟΝΑΕΔΑ], Δημ. Παπαγεωργίου, δ.σ. Αργυρούπολης - Ελληνικού κ. α. 

Από τους αθλητές, τέλος, το "παρών" έδωσαν, ο χρυσός Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης, Λευτέρης Πετρούνιας, οι υδατοσφαιριστές - Ολυμπιονίκες, Τάσος Παπαναστασίου [πιλότος], Κυριάκος Γιαννόπουλος, Τάσος Παπαναστασίου [γάτος] κ. α. 


  

Ο Κων. Χαλιορής, ανάμεσα στον δήμαρχο Αργυρούπολης - Ελληνικού, Γιάννη Κωνσταντάτο και τον Αντιδήμαρχο, Φώτη Ιασωνίδη [αριστερά].


Ο Λευτέρης Αυγενάκης με τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη δίπλα του και τους: Νίκο Αλεξόπουλο [αντιδήμαρχο], Κων/να - Θεοδώρα Γκόνη [δημοτική σύμβουλο], Στέφανο Διαμαντή [Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου], Γιάννη Αντωνάκη [αντιδήμαρχο], Γιώργο Μακαριγάκη [αντιδήμαρχο] και Γιάννη Βέργη [μπροστά, Πρόεδρο της Α' ΒΑΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης και εντετελμένο σύμβουλο της Δημοτικής Αστυνομίας Αλίμου].

Παρών και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου [δεξιά].


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα Αττικής, Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης, με τον Υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη.


Ο Ολυμπιονίκης, Λευτέρης Πετρούνιας, ανάμεσα στους Κωνσταντίνο Χαλιορή, Γιάννη Βέργη και Νίκο Αλεξόπουλο. Πίσω, Στέφανος Διαμαντής, Κωνσταντίνα - Θεοδώρα Γκόνη, Αρτέμης Καραμολέγκος, Γιάννης Αντωνάκης, Γιώργος Μακαριγάκης. 


 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.