ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Στο υπουργείο Παιδείας ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

0 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 22:57

Συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και στελέχη των "Κτιριακών Υποδομών Α.Ε." είχε σήμερα ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος. 

Κύριο θέμα συζήτησης η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης που όπως είναι γνωστό έχει καταστεί υποχρεωτική για το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020 όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ15/27268/Δ1/29-2-2019) που εκδόθηκε σε εφαρμογή του Νόμου 4521/2018.

Παρά το γεγονός ότι  η καθολική εφαρμογή της προσχολικής δίχρονης εκπαίδευσης συνοδεύεται από τους απαραίτητους πόρους προς του δήμους για τυχόν προβλήματα κτηριακών υποδομών δεν παύει να γεννά άλλα προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν άμεσα. 

"Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση αποτελεί ένα δύσκολο αλλά σημαντικό εγχείρημα" τονίζει ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος. "Πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να υλοποιηθεί άμεσα και να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα της σχολικής ζωής".
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.