ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΣΠΑΥ - Γιάννης Κωνσταντάτος: Αυτό είναι το σχέδιο των 4 αξόνων για τον Υμηττό

0 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 11:37

Όπως είχε ανακοινώσει πριν από λίγες μέρες ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης και πρόεδρος του ΣΠΑΥ, του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσίασε το σχέδιό του για τον Υμηττό. 

Το σχέδιο που περιλαμβάνει τέσσερις άξονες στοχεύει στην προστασία, στην αναγέννηση και στην ανάδειξή του βουνού ως σημείο παγκόσμιας αναφοράς και περιβαλλοντικής ανάπτυξης.  Ανάμεσα στα σχέδια της νέας διοίκησης περιλαμβάνονται ενέργειες για την προστασία από τις πυρκαγιές, ανάδειξη και πιστοποίηση μονοπατιών, δημιουργία βοτανόκηπων και δημιουργία εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας σε όσους δήμους - μέλη του συνδέσμου δεν διαθέτουν. Αναλυτικότερα:  

Πρώτος άξονας:
- Συντήρηση τoυ εξοπλισμού πυροπροστασίας. (Δεξαμενές, παρατηρητήρια, υδραυλικά έργα, κτλ)
- Ενέργειες για την πρόληψη πυρκαγιών. (αποψιλώσεις, καθαρισμοί, διάνοιξη δρόμων κτλ.)
- Αναδασώσεις και φροντίδα καμένων περιοχών

Δεύτερος άξονας:
- Ανάδειξη του Υμηττού σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την ιστορία του.
- Διαμόρφωση εισόδων στον Υμηττό σε κάθε δήμο μέλος του Συνδέσμου.
- Πιστοποίηση μονοπατιών και διαδρομών στα πρότυπα του Μαινάλου.

Τρίτος άξονας:
Κατασκευή στα όρια κάθε δήμου, (μέλη του συνδέσμου) πάρκου που θα συνδυάζει περιβαλλοντική εκπαίδευση (π.χ. βοτανικός κήπος) και αναψυχή, όπου ο κάθε επισκέπτης με την συνδρομή εθελοντών και επιστημόνων θα "γνωρίζει" τον Υμηττό.

Τέταρτος άξονας:
- Ενίσχυση, ανάδειξη και οργάνωση των υφιστάμενων εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας χωρίς να επηρεάζεται η διοικητική τους αυτοτέλεια.
- Δημιουργία, σε δήμους (μέλη του συνδέσμου) οι οποίοι δεν διαθέτουν, νέων εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας.

Η επίσημη και αναλυτικότερη παρουσίαση των 4 αξόνων θα πραγματοποιηθεί από τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ, στις 22 Ιανουαρίου, 16:00, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Ηλιούπολης. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.