ΑΛΙΜΟΣ

Αποκαλυπτήρια: Ένα ακόμα έργο τέχνης αποκαλύφθηκε στον Άλιμο

2 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 18:19

To απόγευμα, του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Αλίμου παρουσία του δημάρχου της πόλης Ανδρέα Κονδύλη, πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια ενός ακόμη έργου τέχνης, αυτή τη φορά στην διασταύρωση της Λεωφόρου Δωδεκανήσου με την Χαριλάου Τρικούπη, απέναντι ακριβώς από τον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονος.

Το νέο αυτό γλυπτό είναι δημιουργία του καταξιωμένου δημιουργού, Αλτουνιάν Γκάγκικ, όπως και ο "Όμηρος" που τοποθετήθηκε πριν ένα χρόνο σε ένα άλλο σημείο, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα, δημιουργώντας έτσι μία ξεχωριστή εικαστική ενότητα στην περιοχή αυτή του Άνω Καλαμακίου. 

Λίγο πριν αποκαλυφθεί το γλυπτό, το οποίο ο κος Δήμαρχος αποκάλεσε "Άγγελο", στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον "αυτουργό" δημιουργό του έργου, τον κ. Γκάγκικ Αλτουνιάν, τον καθηγητή ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί σειρά ετών Δ/ντή της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Στεφανίδη, τον πρώην δήμαρχο Αλίμου, κ. Αργυρίου που ήταν παρών, τον εικαστικό δημιουργό, Χρήστο Αντωναρόπουλο, καθώς και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που παρευρίσκοντο στην εκδήλωση.

Στην ομιλία του ο κος Κονδύλης, μεταξύ άλλων, είπε: "Η δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε ακαταπόνητοι την προσπάθεια για να ομορφύνουμε τον δημόσιο χώρο, ώστε να αποκτήσει ποιότητα, αξία και αισθητική. Για να κυκλοφορούμε με ασφάλεια μέσα στην πόλη μας αλλά ταυτόχρονα να κινούμαστε μέσα σε μία πόλη όμορφη που θα την χαιρόμαστε στην καθημερινότητά μας, κάθε στιγμή". Σχετικά με το γλυπτό ανέφερε πως, κατά κάποιο τρόπο, αποτελεί ένα δείγμα, σε συνάρτησηση με το άλλο γλυπτό "Όμηρος", αφού κατά την γνώμη πολλών η σύγχρονη Ελλάδα εδράζεται σε δύο βασικούς πυλώνες. Ο ένας είναι η κλασική αρχαιότητα και ο άλλος το Βυζάντιο, δηλαδή ο Χριστιανισμός. Ο "Όμηρος" λοιπόν, εκφράζει την κλασική Ελλάδα και το νέο γλυπτό, ο "Άγγελος", τον Χριστιανισμό".

Ο Μάνος Στεφανίδης με την σειρά του, συνεχάρη τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη για όλα όσα κάνει μέχρι σήμερα για τον πολιτισμό, λέγοντας ότι ο δήμος Αλίμου σφίζει από πολιτιστική δραστηριότητα και αναφερόμενος στο κόστος, είπε πως τα συγκεκριμένα γλυπτά, αν και είναι χαμηλού κόστους, κρατάνε για πάντα.Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λεωφόρου Ιωνίας, όπου υπήρξε ξενάγηση από τον κ. Στεφανίδη στα έργα του Χρήστου Αντωναρόπουλου που εκτίθενται εκεί, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Δεκεμβρίου 2019, και που παρουσιάσαμε εκτενώς σε σχετικό ρεπορτάζ.

Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης το "παρών" έδωσαν: O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανος Διαμαντής, οι Αντιδήμαρχοι Θεοδώρα Σύρμα, Αρτέμης Καραμολέγκος και Γιώργος Μακαριγάκης, ο Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ Νίκος Αλβανός, οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης Εύη Δουδωνή, Γιάννη Βέργης, Γιάννης Μαριόλης, Κων/νος Φαλιέρος, Ευάγγελος Ευαγγελίου, Γιάννης Πέτσας, Μαρία Ξένου, Χρυσόστομος [Τόμης] Αγγελόπουλος και Ευάγγελος Λαζαρίδης.


Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, παρακολουθεί την ομιλία του Μάνου Στεφανίδη, με την δημοτική του σύμβουλο, Εύη Δουδωνή [δεύτερη από δεξιά] και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανο Διαμαντή. Πίσω από τον κ. Κονδύλη, διακρίνεται ο πρώην δήμαρχος της περιοχής, Αργύρης Αργυρίου, πάντα "παρών" στις εκδηλώσεις του δήμου Αλίμου.

Φιλόστρατος [Στράτος] Αστεριάδης, Ελένη Γυπαράκη, Άννα Κεσίσογλου, Γιάννης Βέργης, Στέλλα Νίκα.
Ο καθηγητής Ιστορίας  της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάνος Στεφανίδης, είναι πάντα ένας άριστος "ξεναγός" στον κόσμο των εικαστικών τεχνών.


Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Ανωκαλαμακιώτισσα 23.12.19
Καλά και ωραία όλα αυτά. Όμως από τις αντιπολιτεύσεις κανένας δεν είχε την επιθυμία να πάει στα αποκαλυπτήρια;
Απάντηση
Γνωστό 26.12.19
ότι οι κύριοι απο τις ανιπολιτεύσεις δεν πανε σε τετοια, πανε όμως και κανουν καταγγελιες στο δημαρχο
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.