ΑΛΙΜΟΣ

Κονδύλης προς Δόγκα: Προϋπόθεση να ζητήσουν μία συγγνώμη

0 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 22:31

Στα πέντε τελευταία αυτά χρόνια πολλά και έξω από κάθε λογική, διάφορα έως και "παράξενα", έχουν συμβεί στην πολιτική - δημοτική ζωή του Αλίμου και όλως ιδιαιτέρως από ορισμένες πτέρυγες της αντιπολίτευσης.

Μιας αντιπολίτευσης που έκανε  πράγματα, τα οποία αγγίζουν, αν δεν τα ξεπερνούν κιόλας, σε κάποιες περιπτώσεις τα όρια της λογικής και της καλώς εννοούμενης αντιπολιτευτικής κριτικής, απέναντι στο γενικότερο έργο της Διοίκησης Κονδύλη και που πολλές από αυτές τις περιπτώσεις έχουμε παρουσιάσει κατά καιρούς.

Μία από αυτές , υπήρξε και η απόφαση της Δημοτικής Αρχής, και μάλιστα από τον πρώτο καιρό που ανέλαβε, να δημιουργήσει μία σύγχρονη Δημοτική Πινακοθήκη, πραγματοποιώντας πληθώρα εκθέσεων και αγοράζοντας έργα γνωστών και καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως των: Φώτη Κόντογλου, Νικολάου Ξένου, Αλέκου Φασιανού, Μάριου Πράσινου, Δημήτρη Μυταρά, Στέφανου Δασκαλάκη, Γιάννη Τσαρούχη, Όπυς Ζούνη, Κώστα Τσόκλη, Σπύρου Βασιλείου, Σωτήρη Σορόγκα, Χρήστου Αντωναρόπουλου, Αλτουνιάν Γκάγκιγκ, Γιάννη Μόραλη και πολλών άλλων, ενώ κάποια από αυτά τα έργα οι δημιουργοί τους τα προσέφεραν δωρεάν στον Δήμο Αλίμου.

Αυτή την πολιτιστική της πρωτοβουλία λοιπόν, άρχισε να πολεμά από την πρώτη στιγμή και με κάθε τρόπο, μερίδα παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κάτι που έκανε και κατά την διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου, όμως χωρίς κανένα αποτέλεσμα όπως έδειξαν τελικά και τα εκλογικά αποτελέσματα.

Με βάση όλα τα παραπάνω αξίζει να σταθούμε στα όσα είπε σχετικά με το ζήτημα της Δημοτικής Πινακοθήκης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δημήτρης Δόγκας, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ορφανού.

Είπε λοιπόν ο κος Δόγκας αναφερόμενος στη δημιουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης και στα όσα τραγικά ακούστηκαν κατά την προεκλογική περίοδο για την αγορά των πινάκων που πάνω τους κάποιοι "έκτισαν" την προεκλογική τους εκστρατεία τα εξής:

(μεταφέρονται αυτολεξεί τα λεγόμενα του κ. Δόγκα) " ... Τώρα να δώσω και μία άλλη διάσταση επειδή στην περασμένη συζήτηση, ένα μέγαρο, να το πω εμφαντικά, για τον πολιτισμό, θα μπορούσε να γίνει στο οικόπεδο που βρίσκεται επί της Καλαμακίου στην συμβολή της με την Ερεχθείου, όπου εκεί θα μπορούσαμε να εντάξουμε και την Δημοτική Πινακοθήκη μας και τα λοιπά, όπως αυτά που είπαμε και στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό", και συνεχίζοντας την προ ημερησίας διάταξης τοποθέτησή του πάνω στο θέμα που ως γνωστό, καταταλαιπώρησε την δημοτική ζωή της πόλης, είπε: " Τώρα να δώσω και μία άλλη διάσταση, επειδή στην περασμένη συζήτηση για τον προϋπολογισμό σε μία πρόταση που είχα κάνει για την Πινακοθήκη, τι γινόταν στην προεκλογική περίοδο και σε κάποια πράγματα που ειπώθηκαν, ότι πολλές φορές, στην προεκλογική περίοδο, είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε τις θέσεις και τις αντιθέσεις που έχουμε. Είναι κομμάτι της προεκλογικής περιόδου αυτά και μέσα σε αυτή την προσπάθειά μας υπάρχουν ακρότητες και υπερβολές, στις οποίες όμως δεν πρέπει να στεκόμαστε εκεί. Η πολιτική είναι κάτι που αφορά το μέλλον πάντα. Αν δεν υπάρχει το μέλλον, δεν υπάρχει και πολιτική. Το παρελθόν και οι διαφορές μας ...

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, ανέφερε σε γενικές γραμμές πως, τα πράγματα δεν μπορούν να απλουστεύονται τόσο εύκολα χωρίς οι υβριστές και συκοφάντες να μην υφίστανται τις συνέπειες των λόγων και των πράξεών τους. Η υπόθεση δηλαδή, δεν είναι του στυλ: "είπα ξείπα" [και ... καθαρίσαμε!] . 

Δήμαρχος: "Δεν είναι έτσι κύριε Δόγκα να λέμε "το δεν στεκόμαστε εκεί". Αυτό είναι μία κουβέντα κε Δόγκα, γιατί όταν λέγονται και γίνονται πράγματα που αποτελούν ασχημίες και κακά παραδείγματα για την κοινωνία, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ότι όλα αυτά τα άσχημα δεν γίνανε. Και αυτά γίνανε, όταν έβγαιναν διάφορα έντυπα που έλεγαν, "Είναι πολλά τα λεφτά Αντρίκο" [για την αγορά των πινάκων, προφανώς] ή, "Τι γυρεύει ο Εισαγγελέας, τι ψάχνει το ΣΔΟΕ στον Δήμο" [για τα έργα τέχνης πάλι], ε, αυτό δεν είναι πολιτική ... Όντως είχαμε ενδεχομένως παραφωνίες, όπως τις χαρακτηρίσατε, για να μην τις πω αλλιώς εγώ.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είμαστε διατεθειμένοι να μην σταθούμε εκεί, με την προϋπόθεση, όμως, να μας ζητήσουν μία συγνώμη [οι ψεύτες, οι υβριστές και συκοφάντες]..."

Έκλεισε δε υπογραμμίζοντας πως :" Όλα αυτά έχουν καταγραφεί. Δεν πετάξαμε μία κουβέντα, μία λάσπη και μετά λέμε ότι δεν έγινε τίποτε ...".

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.