ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: Εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση Αντωναρόπουλου "Του Αλίμου τα μπλούζ"

0 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 16:08

Παρά τη δυνατή βροχή, ατμόσφαιρα γεμάτη γοητεία και συγκίνηση επικράτησε την Τετάρτη το βράδυ, 11 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, όπου η έκθεση «Του Αλίμου τα μπλουζ» του Αλιμιώτη εικαστικού Χρήστου Αντωναρόπουλου εγκαινίασε τη φετινή εκθεσιακή περίοδο της δημοφιλούς πλέον Πινακοθήκης Αλίμου. Με το μπλε να κυριαρχεί, ο Χρήστος Αντωναρόπουλος συνδύασε τεχνολογία και τέχνη και δημιούργησε μία σχεδόν ψευδαισθητική ατμόσφαιρα. Ζωγραφικές σε τελάρο αλλά και ιδιότυπες κατασκευές, εμπνευσμένες από κλασικά έργα τέχνης με τα οποία ο εικαστικός ανοίγει έναν γόνιμο, μορφοπλαστικό διάλογο.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ρυθμοί τζαζ από το συγκρότημα B.F.A.M..

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, υπερήφανος πολύ και για την πρόοδο της Πινακοθήκης αλλά και για την τέχνη του Αλιμιώτη Αντωναρόπουλου, τόνισε πόση προσπάθεια καταβάλλει η Δημοτική αρχή για την αισθητική αγωγή των νέων ανθρώπων της πόλης. Μάλιστα, εξήγγειλε ειδικές επισκέψεις σχολείων στην έκθεση, ξεναγήσεις, εργαστήρια αλλά και προγράμματα καλλιτεχνικής ενημέρωσης που θα συμπεριλαμβάνουν βέβαια και τους ενηλίκους δημότες.

Ξεναγήσεις 

Σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο κριτικός και καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης, θα ξεναγήσει δωρεάν το κοινό στην έκθεση «ALIMOS BLUES», στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της «Παραμυθούπολης», θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση για τα παιδιά του Αλίμου στις 15 Δεκεμβρίου (11π.μ.), στις 20 Δεκεμβρίου (2μ.μ.), στις 23 Δεκεμβρίου (12 το μεσημέρι) και στις 3 Ιανουαρίου (12 το μεσημέρι). Κατά την ξενάγηση τα παιδιά θα μαθαίνουν την Ιστορία της Τέχνης μέσω εκπαιδευτικού εργαστηρίου.


Αριστερά ο καλλιτέχνης, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανο Διαμαντή.


Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ανάμεσα στους: Στέφανο Διαμαντή Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, [πάντα από αριστερά], Γιάννη Βέργη, δημοτικό σύμβουλο, αρμόδιο για την Α'βάθμια  εκπαίδευση και την Δημοτική Αστυνομία, Ελένη Γυπαράκη, Γιώργο Μακαριγάκη, Αντιδήμαρχο και τον δημοτικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Φαλιέρο. Κάτω, Μαρία Σμυρλή, Ντόρα Δανοχρήστου και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας και Αξιοποίησης Αρχαιοτήτων Αλίμου, Παύλος Παπαδημητρόπουλος.


Η δημοτική σύμβουλος της διοίκησης, Κωνσταντίνα  - Θεοδώρα Γκόνη, ανάμεσα στους συναδέλφους της [από αριστερά], δημοτικούς συμβούλους, Χάρη Μέξα, Γιάννη Βέργη και Χρήστο Γκιόλια.


Όμορφα ακούσματα τζαζ, από το συγκρότημα Β.F.A.M.


Ελένη Γυπαράκη, Γιάννης Βέργης, Αρτέμης Καραμολέγκος [Αντιδήμαρχος], Παύλος Παπαδημητρόπουλος, Τζένη Χρυσοπούλου, Κωνσταντία - Θεοδώρα Γκόνη.


Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Αλεξόπουλος, ανάμεσα στους Γιάννη Μαριόλη και Γιάννη Βέργη.


 "Φυλακισμένη Καρυάτιδα".


Γιάννης Μαριόλης, Τζένη Χρυσοπούλου, Κωνσταντίνα - Θεοδώρα Γκόνη, Χρήστος Αντωναρόπουλος, Νίκος Αλεξόπουλος, Ανδρέας Κονδύλης, Γιάννης Βέργης, Παύλος Παπαδημητρόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανος Διαμαντής.


Χρήστος Αντωναρόπουλος, Στέφανος Διαμαντής, Αποστολία [Λία] Σκλάβου, συντονίστρια της εκδήλωσης, και Ντόρα Δανοχρήστου.


Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης με τον ζωγράφο και γλύπτη Γκάγκικ Αλτουνιάν, μπροστά από τα έργα του Αντωναρόπουλου, "Ιουδήθ"[αριστερά] και "La Fontaine"[δεξιά].


Η "Miss Mini Maus"... ανάμεσα στις Κωνσταντίνα Γκόνη και την Τζένη Χρυσοπούλου.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.