ΑΡΘΡΑ

Τάξις και Αταξία - Αμπάριζα, κρυφτούλι και μακριά γαϊδούρα

Νίκος Γιαννιός 0 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 21:20

Το ρήμα είναι Τάσσω και σημαίνει τοποθετώ, τακτοποιώ εξ ου τάξις, η κατάσταση κατά την οποίαν τα πράγματα έχουν όπως θα έπρεπε να είχαν διότι έτσι θέλει το Έθιμον ή ο Νόμος ή εν πάση περιπτώσει η εξυπηρέτησης του κοινού και Δημόσιου συμφέροντος. Αταξία είναι η έλλειψη τάξεως, η ακαταστασία, η παραβατικότητα, η κατάσταση κατά την οποία τα πράγματα έχουν όπως δεν θα έπρεπε να είχαν.
Ατάκτους συνηθίσαμε να λέμε τους μαθητές που με τις πράξεις τους δημιουργούν πρόβλημα στην διδασκαλία αλλά και στο παιχνίδι. Ατάκτους λέμε και τα κάθε λογής μπουλούκια ενόπλων που στρέφονται κατά του εννόμου κράτους με επαναστατική διάθεση ή κατά του λαού της υπαίθρου με ληστρική διάθεση. Από την πρόσφατη ιστορία μας ας θυμηθούμε τους Τσέτες που κατέσφαξαν τους Χριστιανικούς πληθυσμούς του Πόντου και της Μικράς Ασίας, έτσι για να αποφύγουμε να αναφερθούμε στην γνωστή πελοποννησιακή πηγάδα.

Ατάκτους έχουμε και εμείς σήμερα στις Ελληνικές πόλεις και ειδικά στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Δηλώνουν μαθητές ή φοιτητές, Έλληνες και αλλοδαποί, φορούν στις πλάτες τις μαθητικές τους τσάντες με όλα τα απαραίτητα σχολικά ήδη, ως πέτρες και βόμβες μολότοφ, κρατούν στα χέρια τους ένα στειλιάρι του γκασμά που του φορούν ένα κόκκινο πανί που δηλώνει την κομμουνιστική καταγωγή τους και επιδίδονται σε ένα άθλημα που μοιάζει με το γνωστό παίρνω αμπάριζα και βγαίνω : Βγαίνουν από τις γιάφκες τους και λιθοβολούν τους αστυνομικούς που προσπαθούν να τους εμποδίσουν κατά διαταγή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ και προσπαθούν να τους κάψουν με τις μαθητικές βόμβες τους ή απλώς να τους ανοίξουν το κεφάλι με τα επίσης σχολικά στειλιάρια τους. Αν δεν βρουν αστυνομικούς μπροστά τους, σπάνε βιτρίνες, αρπάζουν μπουφάν και υπολογιστές, καίνε αυτοκίνητα και κάνουν ότι άλλο μπορούν για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες του τόπου μας. Προ ετών μάλιστα επεχείρησαν να κάψουν τον Εύζωνα σκοπό στο Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, εκείνου του βλάκα ντε και του κάθε βλάκα που έδωσε την ζωή του για το καλό της Πατρίδας της κοινωνίας των Ελλήνων. Κατόπιν και αφού επιδοθούν με ιδιαίτερη έφεση στο άθλημά τους μπαίνουν μέσα στα Πανεπιστήμια για ανεφοδιασμό μαθητικής ύλης και ξεκούραση. Δεν παραλείπουν βέβαια να παρεμποδίζουν την διδασκαλία και την μάθηση σε πρώτη ευκαιρία και να κάνουν και κανένα χαρμάνι για να φτιάξουν κεφάλι.

Αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές. Δηλώνουν δηλαδή ότι είναι κατά της εξουσίας, είναι αρνητές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δηλαδή, γιατί Δημοκρατία έχουμε στον τόπο μας, αλλά δεν μας λένε υπέρ τίνος πράγματος είναι. Τα κόκκινα πανιά βέβαια υποδηλώνουν κάποια προτίμηση σε ένα αυταρχικό φασιστικό παρελθόν που ευτυχώς εξέλειπε σχεδόν παντελώς, αλλά δεν μας προσδιορίζουν τι ακριβώς επιδιώκουν οι ίδιοι, ή μήπως δεν επιδιώκουν τίποτα και απλώς σπάνε πλάκα.

Κάποιοι από αυτούς τους περιθωριακούς τύπους, σε προχωρημένη ηλικία, κατόρθωσαν μέσα στην κρίση να κοροϊδέψουν ένα μέρος του Λαού και να φτάσουν στην εξουσία. Εκεί μπερδεύτηκαν διότι οι αντιεξουσιαστές υποχρεώθηκαν να ασκήσουν εξουσία και αμέσως βρέθηκαν και αυτοί στο στόχαστρο της νεολαίας τους. Και παίξανε εκτός από την αμπάριζα και κρυφτούλι για να μην συγκρουστούνε. Πάλι καλά που δεν παίξανε και μακριά γαϊδούρα που έπαιζαν κάποτε τα παιδιά στις πλατείες της Αθήνας.

Τώρα στην αντιπολίτευση πάλι μας κουφαίνουν με τα παράδοξα που χωρίς αιδώ εκστομίζουν. Ακούσαμε όλοι να μιλούν για αστυνομική βία. Η προσπάθεια των αστυνομικών να καταστείλουν την βία των ολίγων τρομοκρατών ονομάστηκε αστυνομική βία. Πάλι καλά που δεν την ονόμασαν Δημοκρατική Βία. Αυτό προσπαθούν να μας περάσουν : Η Δημοκρατία είναι βία λοιπόν; Κι αν κάποιος αστυνομικός υπερβάλλει από φόβο ή αγανάκτηση, ο νόμος προβλέπει την τιμωρία του. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι και ως εκ τούτου και αυτοί μπορούν να κάνουν λάθη. Αυτό δεν μας επιτρέπει την υπερβολή. Προχθές στην Αγγλία οι αστυνομικοί εκτέλεσαν τον ψυχάκια με το μαχαίρι ενώ βρισκόταν ακόμη στο έδαφος και δεν άνοιξε μύτη. Αν είχε συμβεί αυτό στην Αθήνα θα είχαν βάλει φωτιά ξανά στην Μαρφίν για να κάψουν αθώους και αγέννητα βρέφη.

Αντιεξουσιαστές ή Αναρχικοί, Μπαχαλάκηδες ή Τρομοκράτες, Άτακτοι ή Αντάρτες ή Τσέτες, μέσα ή έξω από την Βουλή μάθετε ότι στην δημοκρατία η επιβολή του νόμου και της τάξης δεν αποτελεί προαιρετική δραστηριότητα των Αρχών. Είναι υποχρέωσή τους. Είναι επίσης προφανές ότι η επιβολή του νόμου και της τάξης δεν υπόκειται στην έγκριση εκείνων που τους αμφισβητούν και επιδιώκουν την αταξία και την αναρχία. Τα μαντρωμένα νιάτα. Μια χούφτα παλιόπαιδα, τριάντα με πενήντα νοματαίοι κάνουν τον τόπο άνω κάτω κάθε φορά και ζητούν και τα ρέστα.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν χρειάζεται την έγκρισή σας παλιόπαιδα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι γέννημα του πολιτισμού μας και εδώ είναι βαθειά ριζωμένη.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.