ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Λόγω Γιορτών

Γράφει η Μαίρη Τρύφων* 0 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 19:57

Έφτασε αυτή η εποχή που μπαίνουμε, λέει, σε εορταστικό κλίμα. Αυτή η εποχή που «λόγω γιορτών» μεγεθύνουμε την διάθεση μας να χαρούμε, να προσφέρουμε, να γιορτάσουμε, να παίξουμε, να μαζευτούμε γύρω από ένα τραπέζι, να αγαπήσουμε, να κοιτάξουμε με άλλα μάτια γύρω μας.

Γιατί άραγε; Είναι ανάγκη εσωτερική, για κάτι διαφορετικό στην καθημερινότητά μας;  «Λόγω γιορτών» γινόμαστε ξαφνικά ανοιχτόμυαλοι, ανοιχτόκαρδοι, ανοιχτοχέρηδες, ανεκτικοί και μεγαλόθυμοι;

«Λόγω γιορτών» υπάρχουν γύρω μας περισσότερες ή λιγότερες ανάγκες; Όχι , αλλά εμείς έχουμε περισσότερο διάθεση, θέληση να ανοίξουμε τα μάτια, τα μυαλά και τις καρδιές μας!

«Λόγω γιορτών» είναι μια καλή δικαιολογία για όλους μας. Λέει ο αγαπημένος Οδυσσέας Ελύτης: Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις…Μπορούμε, με ποιητική αδεία, να παραφράσουμε… «τις γιορτές αν δεν τις βρεις, τις φτιάχνεις».

Είναι υποχρεωτικό να νιώσουμε γιορτινά, να δημιουργήσουμε και να μοιραστούμε το θετικό κλίμα της εποχής; Όχι υποχρεωτικό, αλλά είναι δικαίωμα η χαρά, η αγάπη, η προσφορά, η δοτικότητα. Και το περίσσευμά τους να διατίθεται παρακαλώ! Στον εαυτό μας, στους αγαπημένους μας, στους συνανθρώπους μας!

Έτσι «λόγω γιορτών», όσο δύσκολο κι αν είναι κάποιες φορές, μας δίνεται η ευκαιρία να μοιραστούμε λίγο παραπάνω, να βοηθήσουμε λίγο παραπάνω, να προσφέρουμε λίγο παραπάνω. Ίσως «λόγω γιορτών» είναι η ευκαιρία μας να γίνουμε οι άνθρωποι που θα θέλαμε να είμαστε όλο τον χρόνο.

ΥΓ: Αγαπημένοι Εθελοντές του Δήμου ξέρετε εσείς...Λόγω γιορτών είστε εκεί, όπως και σε κάθε γιορτή, ανάγκη, δράση που αφορά τον συνάνθρωπο. Φτιάχνετε στις καρδιές σας την γιορτή και την μοιράζετε! Συνεχίζουμε να προσφέρουμε!

Καλές γιορτές!

* Μαίρη Τρύφων
Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη Δημοτικών Βιβλιοθηκών Π.Φαλήρου
Προϊσταμένη 9ου Νηπ/γείου Π.Φαλήρου

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.