ΓΔ: 632,97 -0,61% EUR/USD: 1,1297

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο "χτίζει" η Περιφέρεια Αττικής

0 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 16:29
Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας να επενδύσουμε στο brand name της Αττικής μας, μέσα και από την ανάδειξη της εξαιρετικής τοπικής μας παραγωγής»

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σπυρίδωνα Κίντζιο

Η δρομολόγηση συνεργειών με στόχο την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα της Αττικής που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής παραγωγής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σπυρίδωνα Κίντζιο.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Σταύρος Ζωγραφάκης.

Ειδικότερα κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η βούληση να ξεκινήσει μία συνεργασία για δράσεις και παρεμβάσεις που σχετίζονται με την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην αναβάθμιση των μητροπολιτικών πάρκων και χώρων πρασίνου που βρίσκονται στη διοικητική ευθύνη της Περιφέρειας με έμφαση στο Πάρκο Τρίτση, αλλά και με την αξιοποίηση υποδομών που θα λειτουργήσουν ως φυτώρια ενίσχυσης της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, προσαρμοσμένα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής.

Σε αυτό πλαίσιο κατόπιν σχετικής πρότασης του κ. Πατούλη, αποφασίστηκε να συσταθεί μία κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου η οποία θα έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία προτάσεων, προς αυτή την κατεύθυνση.

«Θέλουμε να επενδύσουμε στο brand name της Αττικής μας, μέσα από την ανάδειξη της εξαιρετικής τοπικής μας παραγωγής» επισήμανε ο κ. Πατούλης και εστίασε στη σημασία να δρομολογηθούν κοινές δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, με τη συνδρομή της ακαδημαϊκής κοινότητας, που θα συμβάλλουν στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας. «Προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε βιώσιμες και λειτουργικές διεξόδους σε όλους τους νέους ανθρώπους που θέλουν να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στη χώρα μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με τον επιστημονικό κόσμο της χώρας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.