ΑΡΘΡΑ

Ο λιθοβολισμός της μνήμης ...

Του Νικόλα Κονταρίνη 0 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 09:25

... ή, η αυτοκρατορία του θράσους!

Κάτι τέτοιο συμβαίνει με όλα αυτά τα απαράδεκτα και προκλητικά που βλέπουμε να συμβαίνουν, όχι μόνο σε αυτοδιοικητικό, αλλά και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Και δεν μιλάμε για χρόνια πριν, αλλά για το πρόσφατο παρελθόν και, ασφαλώς, για την περίοδο που διανύουμε.

Λίγο μυαλό να έχει κάποιος και να μπορεί απαραίτητα, να αφήνει τις κομματικές του παρωπίδες στην αποθήκη, δεν είναι δυνατόν να μην βλέπει ορισμένους αιρετούς, της κάθε βαθμίδας, να λένε και να κάνουν πράγματα με τέτοια άνεση θρασύτητας, που λογικά θα έπρεπε, χωρίς την παραμικρή δυσκολία, να αντιλαμβάνεται ότι θίγεται, γιατί είναι φανερό πως έτσι, όλοι αυτοί οι "αυτοκράτορες της εξουσίας", υποβιβάζουν τόσο την αξιοπρέπεια, όσο και την νοημοσύνη του ως πολίτη. 

Είναι απαράδεκτο και προκλητικό λοιπόν, να γίνεσαι μάρτυρας φαινομένων εξόφθαλμης θρασύτητας κάποιων που ασκούν κάθε μορφής εξουσία, είτε αυτός είναι Πρωθυπουργός, Υπουργός ή, Δήμαρχος.

Ας τα πάρουμε με την ανάποδη σειρά. Δήμαρχος, νότιου και κατά το ήμισυ παράκτιου Καλλικρατικού δήμου, που ξόδευε δημοτικό χρήμα αυθαίρετα, με το "έτσι θέλω", μόνο με την υπογραφή του για πληρωμές, παραβαίνοντας κατάφωρα τις σχετικές διατάξεις του νόμου, κατάφερε να μην λογοδοτήσει ποτέ, επειδή το κόμμα που τον στήριξε, κατάφερε να γίνει "εξουσία", του λαού τάχα, και έτσι, από τους πρώτους νόμους που ψήφισε, ήταν και αυτός που, "φωτογραφικά", τον ευεργέτησε. 

Πέρασαν τα χρόνια εκείνης της "ιδεοληπτικής" - τάχα του λαού -  κυβέρνησης και ήλθε μία νέα, εντελώς αντίθετης ιδεολογίας. Όμως, στο φλέγον ζήτημα των "δικών μας ανθρώπων", βάδισε και αυτή στα χνάρια της προηγούμενης. Δήμαρχος, άλλου μεγάλου παραλιακού [όχι Καλλικρατικού] δήμου, παρανόμησε κραυγαλέα και κατ' εξακολούθηση, με ... διάφορες, "παράξενες" αποφάσεις του  Δημοτικού Συμβουλίου, που παρήγαγαν αποτελέσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, και για τις οποίες είχε συνταχθεί ένα πόρισμα καταπέλτης εναντίον του, βάσει του οποίου οδηγείτο σε καθαίρεση, άσχετα με τις, όποιες, άλλες ποινικές του ευθύνες.

Ήλθε λοιπόν, η νέα αυτή κυβέρνηση, και μέσα στους πρώτους τρεις μήνες εξουσίας, φρόντισε, ώστε ο αρμόδιος Υπουργός να φέρει στη βουλή "φωτογραφικό"νόμο, με τον οποίο ο εν λόγω "προβεβλημένος",  δικός της "τοπικός εξουσιαστής", διήλθε της θαλάσσης, "αβρόχοις ποσί [ν]"!!

Και ερχόμαστε στα φρέσκα. Στα σημερινά. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει τον δικό του, πολυεπίπεδο, σκληρό αγώνα, έχοντας να λύσει πολλά από τα προβλήματα που κληρονόμησε από τους ... "δήθεν", προηγούμενους, αριστερούς, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ακούς τον κ. Τσίπρα λοιπόν, θέλοντας να κάνει αντιπολίτευση στην σημερινή κυβέρνηση, να μιλάει για τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την γείτονα και τις παραβιάσεις που κάνει συνεχώς, κρίνοντας με σκληρή γλώσσα[!] τον Πρόεδρο της Ν. Δ. για τους χειρισμούς του πάνω σε αυτό και σου έρχονται στο νου, τα όσα χωρίς ντροπή και ανεγκεφαλιά [επιτρέψτε μου την λέξη], έλεγε ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες - συνοδοιπόροι υπουργοί και βουλευτές. Ποιός δεν θυμάται κάποιες από τις [αν] ιστορικές μνημειώδεις "ρήσεις" τους, όπως λόγου χάριν: "H θάλασσα δεν έχει σύνορα", "Να μην είμαστε μοναχοφάηδες στο θέμα του Αιγαίου"ή, " Να μειώσουμε τους εξοπλισμούς, και αν γίνει πόλεμος με τους γείτονες θα το ρισκάρουμε"!!...

Και να ήταν μόνο αυτά...

Ο άνθρωπος που "τέλειωσε" το Πολυτεχνείο, όχι την εποχή των παγετώνων, αλλά στο σχετικά πολύ κοντινό παρελθόν, δεν ξέρει να μιλάει Αγγλικά και όταν το προσπαθεί, γελάνε μαζί του και τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Ο ίδιος άνθρωπος, που πρόσθεσε στην κυριαρχία της χώρας άλλο ένα νησί, αυτό της ... Μυτιλήνης, μετά την Λέσβο που επισκέφθηκε ως Πρωθυπουργός. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που, αν και απόφοιτος του Μετσοβείου, ως Πρόεδρος της κυβέρνησης, μίλησε για μεγάλη πρόοδο του τόπου κατά 360 μοίρες[!] - [Δηλαδή, εκεί που ήμασταν, και κάνοντας μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον εαυτό μας, εκεί παραμείναμε, χωρίς να προχωρήσουμε μπροστά ούτε, έστω, μισό βήμα].

Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, με περισή θρασύτητα και χωρίς το παραμικρό ίχνος αυτοκριτικής, μιλάει για "εκατοντάδες κομματικούς διορισμούς της Νέας Δημοκρατίας", που γίνονται όπως ακούστηκε να λέει, χωρίς να περνάνε από καμία αξιολόγηση, κάτι που έκανε ο ίδιος και το κόμμα του όταν κυβερνούσαν.

Επίσης, ανάμεσα και σε τόσα άλλα ψέματά του, τελευταία αναφέρεται στην όχι καλή πορεία της οικονομίας σήμερα, μέσα στους 5 μήνες της Ν.Δ. ενώ υμνεί τον εαυτό του και τους υπουργούς του πως, παρ' όλες τις δυσκολίες που βρήκαν όταν ανέλαβαν, και με κίνδυνο να μην υπάρξουν χρήματα ακόμη και για τις συντάξεις, στην συνέχεια τα κατάφεραν μια χαρά, ξεχνώντας, σκόπιμα, βέβαια, να πει ότι διέλυσε στους φόρους την μεσαία τάξη, ισοπέδωσε τους εργαζόμενους με τις ασφαλιστικές εισφορές εφαρμόζοντας τον ακατανόητο και εν πολλοίς άδικο νόμο του "δήθεν" αριστερού "πατερούλη" Γιώργου Κατρούγκαλου ή, ότι έκανε στάση πληρωμών στις οφειλές του κράτους προς τρίτους, εκτός των δικών του, ασφαλώς.

Κοντολογίς, ο κος Τσίπρας, με τέτοιας μορφής ανακρίβειες και πολιτικά φληναφήματα, προσπαθεί να λησμονήσουμε, τους δικούς του, όντως εκατοντάδες διορισμούς και τα "βολέματα" που έκανε σε φίλους, φίλες, συγγενείς του/τους και σε πολιτικά ομόσταβλούς του, χωρίς καμία αξιολόγηση, αφού ως γνωστό, αυτό είναι κάτι που συνδέεται με την αξιοκρατία και τις βαθμίδες της και ως εκ τούτου, με τους καλύτερους, δηλαδή τους άριστους. Μόνο που και εδώ τα έκανε μούσκεμα, αφού η αριστεία δεν συνάδει με τις ιδεοληπτικές "αρχές" του κόμματός του.

Και για να μη το τραβάμε περισσότερο, συνετό είναι να θυμάται ο κ.Τσίπρας, αλλά και ο κάθε αντικειμενικός πολίτης, αυτός που κατάφερε να επιβιώσει από τον "λιθοβολισμό της μνήμης" πως, όλα τα δεινά που περάσαμε το πρώτο τραγικό, για τους γωρίζοντες τα στοιχειώδη οικονομικά εξάμηνο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ήταν αποτέλεσμα της "μαγκιάς" που πήγε να πουλήσει ο ίδιος ως πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό του Γιάνη (με ένα ν) Βαρουφάκη, στους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας, με τα γνωστά επακόλουθα, που τον υποχρέωσαν αργότερα, όταν φάγανε τα χαστούκια τους δηλαδή, και λίγο πριν ρίξουν μια ολόκληρη χώρα στο γκρεμό, να ομολογήσουν ότι: "... δυστυχώς, δεν τα είχαμε υπολογίσει σωστά τα πράγματα".

Αυτά τα λίγα, για να μην αρχίσουμε να μιλάμε για όλα όσα είδαμε στην συνέχεια, με τα ακριβά πούρα ανα χείρας, τις διακοπές στα κότερα κ.τ.λ.... κ.τ.λ....
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.