ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Εξηγήσεις από τον Γιώργο Βασιλείου για... να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις

0 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 14:21

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου, την περασμένη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, ο Γιώργος Βασιλείου, επικεφαλής της παράταξης, "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ", μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε κάτι που συνέβη την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στο Πάρκο του Φλοίσβου, ημέρα που, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μνημείου των 196 πεσόντων και εθελοντών Κωνσταντινουπολιτών, κατά την διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου και στα οποία παρέστη.

Συγκεκριμένα, τότε, ο τέως δήμαρχος της πόλης και νυν βουλευτής της Ν.Δ. Διονύσης Χατζηδάκης, όταν τον είδε, τον ρώτησε για ποιό λόγο βρίσκεται στην εκδήλωση του προαναφερθέντος Μνημείου, αφού δεν το ψήφισε όταν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

O Γ. Βασιλείου είπε ότι, η όποια διαφωνία του πάνω στο ζήτημα αυτό είχε να κάνει, όχι με το Μνημείο προς τιμήν των ανθρώπων που έπεσαν στο πεδίο της μάχης, αλλά για την θέση που τοποθετήθηκε τελικά.

Επισήμανε δε, ότι οφείλει να δώσει δημοσίως αυτές τις εξηγήσεις, ώστε να μην υπάρχουν οι όποιες παρεξηγήσεις.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόβλημα, που, όπως τον πληροφόρησαν, δημιουργήθηκε σε μία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου δεν επετράπη να την παρακολουθήσουν κάποια άτομα. Και το ρωτάει αυτό, όπως είπε, γιατί όλες οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές και μπορεί ο κάθε πολίτης να τις παρακολουθεί ελεύθερα. "Εαν συμβαίνουν τα πράγματα, έτσι όπως μου τα μετέφεραν, αυτά δεν συνάδουν με την Δημοκρατία", ανέφερε κλείνοντας την τοποθέτησή του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Απαντώντάς του ο δήμαρχος, Γιάννης Φωστηρόπουλος, ήταν απολύτως σαφής όταν είπε πως: "Δεν υφίσταται κανένα θέμα για την Διοίκηση. Όποιος θέλει να παρευρίσκεται σε εγκαίνια του δήμου, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει ανεμπόδιστα. Επίσης, σε ότι αφορά τις Επιτροπές, τηρούνται πάντα τα νόμιμα".

Σχετικά με το θέμα των Επιτροπών, σύντομη παρέμβαση έκανε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας - Αρωγής και Σχολικού Αθλητισμού, Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο οποίος είπε ότι, η Δημοτική Αρχή δεν εμποδίζει κανέναν να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις, εξηγώντας πως, επειδή η αίθουσα είναι μικρή και μετά βίας χωράει 15 άτομα, δεν είναι δυνατόν να είναι όλος κόσμος μέσα. Εξάλλου, "Όποιος θέλει να παρακολουθεί, μπορεί να το κάνει, αφού οι πόρτες είναι συνέχεια ανοικτές", ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.