ΓΔ: 627,36 -0,53% EUR/USD: 1,1368

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ηλιούπολη: Ο δήμαρχος σε διάλογο με τους πολίτες στις γειτονιές της πόλης

0 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 12:01

Ο νέος θεσμός «Ο Δήμαρχος κοντά στον Δημότη» συνεχίστηκε με την 2η Συνέλευση Γειτονιάς στην περιοχή «Χαλικάκι» την περασμένη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο.

Υπήρξε σημαντική παρουσία εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων και έγινε λεπτομερής επισήμανση των τοπικών προβλημάτων προς την δημοτική αρχή, όπως π.χ. για:

• Πολλά επικίνδυνα σημεία-παγίδες στην καθημερινή διαδρομή των μαθητών. Την κακή κατάσταση των πεζοδρομίων, που σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη στάθμευση αυτοκινήτων σε στενούς δρόμους και πάνω στα πεζοδρόμια καθιστούν ανασφαλή την κίνηση γονέων και μαθητών προς και από τα σχολεία.

• Την ανάγκη φωτισμού των σχολικών προαύλιων χώρων για αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και γενικότερα της περιοχής ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

• Την καλύτερη επιτήρηση της γειτονιάς από την Δημοτική Αστυνομία.

• Την ευαισθητοποίηση γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών και την ανάγκη λήψης μέτρων πρόληψης και αποφυγής φαινομένων βίας.

• Τον έλεγχο καταλληλότητας χρήσης των σχολικών αιθουσών-κοντέινερ.

• Την καλύτερη λειτουργία της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας.

• Την ανάγκη εκστρατείας ενημέρωσης των κατοίκων για την αύξηση της ανακύκλωσης και την καλύτερη οργάνωση της αποκομιδής ογκωδών και κλαδεμάτων.

• Την δικαιότερη ετήσια κυλιόμενη λειτουργία της τοπικής Λαϊκής αγοράς, την καλύτερη καθαριότητα μετά το τέλος της και την αποφυγή παραβιάσεων των συνθηκών υγιεινής από πλευράς κάποιων επαγγελματιών.

• Την βελτίωση των συνθηκών άθλησης στο στάδιο «Χαλικάκι» με μικρές επεμβάσεις, πχ συντήρηση WC, κλπ.

Ο Δήμαρχος και οι παρευρισκόμενοι Αντιδήμαρχοι απάντησαν σε ερωτήματα, ενημέρωσαν για τις μέχρι τώρα ενέργειές τους για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων και για τα σχέδιά τους για την αναμόρφωση της πόλης.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.