ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ο Γερουλάνος έθεσε θέμα ηγεσίας

0 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 14:47

«Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ. Σας ζητούν να θάψετε το ΠΑΣΟΚ με την ψήφο σας». Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε και έκλεισε την ομιλία του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος χρησιμοποίησε πολύ σκληρά λόγια για την ηγεσία και τις επιλογές της.

Υπαινίχθηκε δε την ακυρότητα των καταστατικών αλλαγών που αυτή προωθεί, καθώς τόνισε ότι το συνέδριο δεν έχει απαρτία, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όταν διακόπηκε από έναν σύνεδρο που καταφέρθηκε εναντίον του, αντιμετώπισε το περιστατικό με ψυχραιμία και είπε πως «ακριβώς αυτές οι συμπεριφορές είναι που δεν χαρακτηρίζουν αυτή την παράταξη».

«Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ όχι στο χώμα, σαν μια μικρή σφραγίδα στο συρτάρι ενός λογιστή. Όχι σ’ ένα μεγάλο τακτικό, ανοιχτό, δημοκρατικό συνέδριο με εκλεγμένους συνέδρους, με προσυνεδριακό διάλογο, με πραγματικό συνεδριακό διάλογο, με απαρτία και νομιμοποίηση, αλλά σε ένα συνέδριο-παρωδία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος, κάνοντας αναφορά στις 2.000 και πλέον υπογραφές που συγκέντρωσε το ψήφισμά του για ανοιχτό και δημοκρατικό συνέδριο.

Μίλησε επίσης για απειλές, προσωπικούς χαρακτηρισμούς, εμμονική μυστικοπάθεια και αστείους τακτικισμούς και για συνέδρους που γύρισαν την πλάτη μαζί με τους ψηφοφόρους, «αλλά περιμένουν ακόμη απ’ έξω». Πρόσθεσε πως με την επιλογή της ηγεσίας να «μεταφερθεί» το ΠΑΣΟΚ στο ΚΙΝΑΛ πέφτουν οριστικά τίτλοι τέλους και στο σημείο αυτό υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός.

«Το πρόβλημα δεν είναι για να μην έχουμε, λέει, δυισμό. Άλλο είναι. Ότι ενώ σήμερα μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ εδώ μέσα, αύριο όλοι ΠΑΣΟΚ θα λέμε ότι είμαστε εκεί έξω», επισήμανε και πρόσθεσε: «Ακόμη και η σημερινή ηγεσία μου μας ζητάει να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ, στις επόμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ θα λέει ότι είναι.

Τον ήλιο δεν έβαλε στο ψηφοδέλτιό της; Γιατί; Διότι μόνο ΠΑΣΟΚ υπάρχει εκεί έξω», κατέληξε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου: «Χωρίς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ μπαίνει με σιγουριά στις όχθες που χάραξε το Ποτάμι» και στο σημείο αυτό ζήτησε αλλαγή ηγεσίας.

«Ηγεσία με αυτοπεποίθηση, όπως αυτή που αξίζει σε ένα λαό περήφανο, ανοιχτή σε διαφορετικές απόψεις, που συνθέτει και δεν διχάζει, που αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση ως οξυγόνο και τη δημοκρατία ως μόνο πολιτικό εργαλείο σεβασμού και κύρους, εργαλείο ελευθερίας», υπογράμμισε ο κ. Γερουλάνος, κλείνοντας με την εκτίμηση πως ό,τι κι αν γίνει στο συνέδριο, το ΠΑΣΟΚ «θα αναστηθεί εκεί έξω αύριο».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.