ΑΛΙΜΟΣ

Εγκρίθηκε η σύσταση Μητρώου Εθελοντών στον Άλιμο

0 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 14:36

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Άλιμο, συζητήθηκε και το θέμα της σύστασης Μητρώου Εθελοντών του δήμου, το οποίο και εγκρίθηκε.

Την εισήγηση έκανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και εντεταλμένος για ζητήματα εθελοντισμού, Στέφανος Διαμαντής

Το θέμα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, επειδή χάρη στην προσφορά των εθελοντών της πόλης, έχουν υλοποιηθεί διάφορες αξιόλογες "Δράσεις", όπως για παράδειγμα, η Εθελοντική Αιμοδοσία, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το Διαδικτυακό Δημοτικό Ραδιόφωνο, οι Διαγραμμήσεις έξω από τα σχολεία για μικρά παιδιά και πεζούς κ.α. 

O σκοπός του Μητρώου Εθελοντών, είναι η παροχή δια μέσου των μελών του, υπηρεσιών σε διάφορους τομείς, όπως η κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, η πολιτική προστασία, ο καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων, η ανακύκλωση, η προστασία του περιβάλλοντος, ο πολιτισμός, η παιδεία, ο αθλητισμός κλπ. Οι υπηρεσίες των εθελοντών προσφέρονται για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς και χωρίς οικονομική ανταμοιβή.

Το Μητρώο Εθελοντών είναι η βάση δεδομένων, στην οποία θα συγκεντρώνονται και θα ανανεώνονται διαρκώς πληροφορίες, σχετικές με όσους έχουν την επιθυμία να παρέχουν εθελοντική εργασία στο Δήμο. Αποτελεί δηλαδή, τη "δεξαμενή εθελοντών" ή, αλλιώς την Τράπεζα Εθελοντών, που θα χρησιμοποιηθούν στους διάφορους τομείς των εθελοντικών δράσεων, σύμφωνα με τις επιλογές τους και το διαθέσιμο χρόνο τους.

Επισημαίνεται ότι, τα προσωπικά δεδομένα των εθελοντών θα είναι απόρρητα και θα δίνονται στη δημοσιότητα μόνο όταν οι ίδιοι το επιθυμούν.

Προκειμένου ένας πολίτης να ενταχθεί στο Μητρώο Εθελοντών, πρέπει να ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

α] Στην ιστοσελίδα του Δήμου θα υπάρχει η αντίστοιχη ανακοίνωση και η αίτηση στην ηλεκτρονική μορφή.

β] Ο πολίτης συμπληρώνει τα πεδία της αίτησης, υπόδειγμα της οποίας είναι συνημμένο στην παρούσα.

γ] Τα δεδομένα των υποβληθέντων αιτήσεων διαβιβάζονται στην ομάδα για την επεξεργασία τους, Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης.

δ] Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης, υποβάλει εισήγηση για την έκδοση απόφασης Δημάρχου, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιλογή και η τοποθέτηση των εθελοντών στις διάφορες δράσεις και δομές του Δήμου.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι, στην περίπτωση πρακτικής άσκησης για τη λήψη ειδικότητας, η ανωτέρω εισήγηση υποβάλλεται από το Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού, το οποίο μεριμνά για την έκδοση της αντίστοιχης απόφασης Δημάρχου.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.