ΓΔ: 644,12 -1,78% EUR/USD: 1,1272

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Νέος πρόεδρος του ΣΠΑΥ ο Γιάννης Κωνσταντάτος

0 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 18:00

Νέο πρόεδρο έχει ο Σύνδεσμος Προστασίας του Υμηττού (ΣΠΑΥ) μετά από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.  Η ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας κινδύνευσε να ναυαγήσει καθώς 2 από τους 3 εκπροσώπους της Γλυφάδας (Τσαμπήρας και Σκαλτσάς) μαζί με στελέχη από το γραφείο του δημάρχου κ. Παπανικολάου, προσπάθησαν να δυναμιτίσουν την εκλογή νέου προεδρείου, ζητώντας 10ήμερη αναβολή της διαδικασίας με την αιτιολογία της αναθεώρησης του κανονιστικού πλαισίου του Συνδέσμου.

Στην πραγματικότητα, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το μοναδικό πρόβλημα του δημάρχου Γλυφάδας είναι... ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, καθώς χαίρει καθολικής αποδοχής από τους συναδέλφους του που απαρτίζουν τον ΣΠΑΥ.

Αντί λοιπόν, ο κ. Παπανικολάου να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για την προεδρεία του ΣΠΑΥ, απέναντι από τον κ. Κωνσταντάτο, προτίμησε να μπαχαλοποιήσει το συμβούλιο και να προτείνει να μην εκλέγονται στην θέση του προέδρου του ΣΠΑΥ Δήμαρχοι... αλλά μόνο δημοτικοί σύμβουλοι, η δε θητεία τους να είναι μονοετής.

 

Νέος πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του δημάρχου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο οποίος είπε ότι τα όποια ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ΣΠΑΥ και τις όποιες εκκρεμμότητες υπάρχουν από τις προηγούμενες διοικήσεις μπορούν να τα λύσουν στο μέλλον. "Αυτό που προέχει" είπε, "είναι να ολοκληρωθεί η εκλογή γιατί έχουμε να προετοιμαστούμε για την επόμενη αντιπυρική περίοδο και δεν υπάρχει η πολυτέλεια της χρονικής σπατάλης.  
 
Δημοτικός σύμβουλος, με μεγάλη εμπειρία και προσφορά στον ΣΠΑΥ, σε πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν, πριν από την ψηφοφορία, τόνιζε σκωπτικά ότι, εκτός από αστεία, η πρόταση της Γλυφάδας, είναι και εκτός αυτοδιοικητικής πραγματικότητας. Κανονικά, είπε ο δημοτικός σύμβουλος, πως, ο δήμαρχος Γλυφάδας θα έπρεπε να έρθει ο ίδιος προσωπικά στο συμβούλιο και να υπερασπιστεί την πρότασή του και όχι να "κρυφτεί" για ένα τόσο σοβαρό θέμα πίσω από στελέχη του προσωπικού του γραφείου.

 
Νέος αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ, Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης

Το αποτέλεσμα τελικά, ήταν οι δήμαρχοι να γυρίσουν την πλάτη στην πρόταση της Γλυφάδας για αναβολή, και να εκλέξουν τον μοναδικό και καθολικής αποδοχής υποψήφιο, δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης. 

Έτσι, πρόεδρος εξελέγη ο Γιάννης Κωνσταντάτος, αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο Θεόδωρος Γρίβας από το Κορωπί τακτικό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με αναπληρωματικό τον Λάμπρο Γούμενο από το Δήμο Ζωγράφου.  

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, στα 26 χρόνια από την ίδρυση του ΣΠΑΥ, εκλέγεται για πρώτη φορά δήμαρχος από το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης σ΄αυτή την τιμητική θέση που όμως, είναι και πολύ ουσιαστική αφού αφορά στην προστασία όλου του Υμηττού.  

Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης από την αρχή της πρώτης του θητείας εφήρμοσε καινοτόμες πρακτικές για την προστασία του βουνού, εγκαθιστώντας υδροβόλα, κάμερες θερμικής ανίχνευσης, πυροσβεστικό όχημα και εθελοντική ομάδα για τη φύλαξη του βουνού, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ούτε μία πυρκαγιά κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών στα διοικητικά όρια του δήμου του. 

Όλα αυτά, αποτελούν εχέγγυα προς τους συναδέλφους του, ότι από τη θέση του προέδρου του ΣΠΑΥ θα φροντίσει κατά τον ίδιο τρόπο όλο τον ορεινό όγκο του Υμηττού. 

 
Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Μετά την εκλογή του ο δήμαρχος δήλωσε: Είμαι πολύ χαρούμενος που οι συνάδελφοί μου με εξέλεξαν στην προεδρεία του ΣΠΑΥ. Η εκλογή αυτή έρχεται ως επιστέγασμα μιας προσπάθειας που κάνουμε εδώ και πέντε χρόνια, πάντα σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, ώστε να προστατεύσουμε, να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε τον Υμηττό, προκειμένου να τον χαίρονται όλοι οι πολίτες, αφού ο Υμηττός είναι ένα μοναδικό και ιστορικό βουνό.

Έχω όρεξη για δουλειά και είμαι έτοιμος να καλέσω τους συνεργάτες μου και τους εργαζόμενους στο ΣΠΑΥ για να οργανώσουμε πλήρως το Σύνδεσμο. Να βρούμε όλα αυτά τα στοιχεία που θα καταστήσουν τον Υμηττό πρωταγωνιστή και σε θέματα προστασίας αλλά και σε επισκεψιμότητα, ώστε χιλιάδες άνθρωποι να τον απολαμβάνουν με ασφάλεια και κυρίως με ποιότητα.

Ξεκινάμε δουλειά από την επόμενη ημέρα για το καλό του Υμηττού".  

Σ.Σ: Να σημειωθεί ότι ο τρίτος εκπρόσωπος της Γλυφάδας στον ΣΠΑΥ δημοτικός σύμβουλος κ. Θεοδοσόπουλος υπερψήφισε την υποψηφιότητα του κ. Κωνσταντάτου ενώ οι κ. Τσαμπίρας και Σκαλτσάς απείχαν της ψηφοφορίας.
Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.