ΑΛΙΜΟΣ

Μία μοναδική εμπειρία με σκύλο οδηγό για τυφλούς στον Άλιμο

2 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 09:31

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στο ανοιχτό θέατρο Αρώνη [Κλούβα], ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Άθλησης του Δήμου Αλίμου [ΘΟΠΑΑ], στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, παρουσίασε μία εξαιρετικά σημαντική, και δυνατή ταυτόχρονα, πρωτοβουλία του, σχετικά με την βιωματική προσέγγιση ανθρώπων που έχουν χάσει την όρασή τους και εκπαιδευμένους σκύλους οδηγούς. 

Παρουσία του δημοτικού συμβούλου Αλίμου και Προέδρου του ΘΟΠΑΑ, Νίκου Αλβανού και του Αντιπροέδρου, Γιάννη Αντωνάκη, επίσης δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, και με σύνθημα: "Ελάτε όλοι να ζήσουμε μία μοναδική εμπειρία με έναν σκύλο οδηγό", ο εκπαιδευτής Γιάννης Κονδράρος, της Liberty Assistance & Guide Dogs, έδειξε και ενημέρωσε, ως προς τα βασικά, σε άτομα με οπτική αναπηρία που ήταν εκεί, περπάτησε μαζί τους και απάντησε στις ερωτήσεις που του έγιναν, όπως για παράδειγμα, ποιές από τις φυλές των σκύλων θεωρούνται οι πλέον κατάλληλες για αυτές τις αποστολές, τον χρόνο εκπαίδευσής τους, τα διαδικαστικά για την απόκτηση ενός τέτοιου εκπαιδευμένου σκύλου - οδηγού, καθώς και τον χρόνο αναμονής.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος κος Αλβανός, η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Αλίμου και συγκεκριμένα του ΘΟΠΑΑ, σκοπό έχει, ώστε, τα άτομα με οπτική αναπηρία της πόλης, να γνωρίσουν από κοντά τους σκύλους οδηγούς και να μάθουν από εξειδικευμένους γι' αυτό ανθρώπους υπεύθυνα, όλα όσα, απαραίτητα, πρέπει να ξέρουν, προκειμένου να αποκτήσουν έναν τέτοιο φίλο και συνοδοιπόρο στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Τα όσα, όντως πολύ ενδιαφέροντα, είδαμε και ακούσαμε, παρακολούθησε και η δημοτική σύμβουλος του όμορου δήμου Αργυρούπολης - Ελληνικού, Μαρία Κάτρη, δικηγόρος Αθηνών, η οποία είναι άτομο με οπτική αναπηρία και συμμετέχει πάντα σε τέτοιες προσπάθειες. 


Ο Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ, Νίκος Αλβανός [αριστερά], με τον Μίλτο [στη μέση] και δίπλα του, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Γιάννης Αντωνάκης, με φίλους τους και την σκυλίτσα - οδηγό Άριελ, με την εκπαιδεύτριά της. Δίπλα της, η πρώην δημοτική σύμβουλος, Άννα Κεσίσογλου.

Ο εκπαιδευτής Γιάννης Κονδράρος, με την Ιωάννα και την σκυλίτσα - οδηγό Λίμπερτυ, μετά την πρώτη τους βόλτα.

Ο Γιάννης Κονδράρος δίνει τις πρώτες οδηγίες στον Μίλτο, ενώ η Λίμπερτυ είναι έτοιμη για τον περίπατό τους.


Στο μέσον, η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Μαρία Κάτρη, με την εκπαιδεύτρια [αριστερά] της σκυλίτσας - οδηγού Άριελ, τον Νίκο Αλβανό, την Άννα Κεσίσογλου και τον Γιάννη Αντωνάκη.

 

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Όμορφο ... 19.11.19
και ενημερωτικό το θέμα και είναι κάτι που αν δεν στηρίζεται πρέπει να στηριχτεί από την πολιτεία. Και αν στηρίζεται να στηριχτεί ακόμη περισσότερο. Πρέπει!!
Απάντηση
Λαγονίκα Πέρσα 19.11.19
Εξαιρετική πρωτοβουλία, διάβασα το κείμενο και με ενδιαφέρει γιατί έχω συγγενικό μου πρόσωπο με αναπηρία στα μάτια του. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είμαστε από τον Άλιμο αλλά από άλλη πόλη. Θα φροντίσουμε να έλθουμε σε επαφή με τους εκπαιδευτές που γράφεται στο άρθρο.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.