ΑΡΘΡΑ

Σκέψεις από τη συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν

Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης 0 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 13:33

Η τριγωνική ισότιμη σχέση ΗΠΑ-Ρωσία-Τουρκία στην οποία επενδύει ο νεοσουλτάνος είναι εξ ορισμού ανέφικτος.
Μεγάλες δυνάμεις , διαφορετικά συμφέροντα. Απλοϊκό! Δεν το ξέρει; Επιδιώκει το αδύνατο; Άρχισαν οι εξωτερικές σχέσεις της γείτονος να κινούνται στο επίπεδο της ουτοπίας;

Θέμα F-35 ,πύραυλοι S-400. Ποια λύση να βρεθεί σε ένα τέτοιο θέμα συμβατή, σε αντιτιθέμενα εξ ορισμού οπλικά συστήματα και να επιτύχει τη συνύπαρξη τους...;

Έτερο σημαντικό .
Ο νεοσουλτάνος ζητά επιπλέον εγγυήσεις και εξασφαλίσεις από το ΝΑΤΟ για τη ζώνη ασφαλειας στα τουρκικοσυριακά σύνορα. Ένα τετοιο θέμα όμως αντιτίθεται στις γεωπολιτικές θέσεις της Ρωσίας στην περιοχή ,καλούμενη ουσιαστικά να αποδεχτεί περιορισμό των δικαιωμάτων ,συμφερόντων και στρατηγικού ελέγχου της περιοχής που χρόνια τώρα έχει κατοχυρώσει στην περιοχή...

Τα λοιπά μεγαλόστομα ,πομπώδεις προϋπολογισμοί οικονομικών ανταλλαγών της συνάντησης, είναι το περιτύλιγμα και τα άνευ σημασίας της συνάντησης.

Η ανέφικτος, υπερφίαλος τρόπος του ανατολίτικου παζαριού που επιδίδεται ο νεοσουλτάνος έχει αγγίξει τα όρια πλέον και η τουρκία οδηγείται σε σοβαρά αδιέξοδα.

Δεν γίνεται και με τον αστυφύλακα και τον χωροφύλακα. Η Προσπάθεια της Δύσης να την κρατήσει στα γεωπολιτικά της συμφέροντα προσκρούει στις ουτοπικές προθέσεις και κινήσεις του νεοσουλτάνου. Αδιέξοδο.

Σπασμωδικές και απροσδιόριστες ενεργειες θα ακολουθησουν από την γείτονα στο άγχος της, στην προσπάθεια της να εκβιάσει λύσεις στα θέματα του μεγαλοϊδεατισμού που προωθεί.

Προσοχή, σοβαρότητα και ετοιμότητα εκ μέρους μας.
Ο αντίπαλος είναι απρόβλεπτος και εκτός ελέγχου.
Κινείται αυτόνομα και εκβιάζει λύσεις.
Άκρως επικίνδυνος. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.