ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου

0 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 21:50

Με μεγάλη προσέλευση του κόσμου πραγματοποιήθηκε στις, 7 Νοεμβρίου 2019, στο ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας, Ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής « Η Αγία Βαρβάρα» και το Κέντρο Υγείας Νίκαιας.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χρήστος Βασιλείου ο οποίος μετέφερε μήνυμα του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου για την αξία της πρόληψης και την προτεραιότητα που δίνει ο δήμος στα θέματα προάσπισης της υγείας των πολιτών. Την εκδήλωση χαιρέτησε η κα Αργυρώ Χρυσάγη αναπληρώτρια διοικήτρια του ΓΝΔΑ «Η Αγία Βαρβάρα» η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία των τριών φορέων και στη σημαντικότητα της εξέτασης για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δ/ντής του κέντρου Υγείας Νίκαιας κ. Γεώργιος Σολωμός, ο οποίος εξήρε το νέο πλαίσιο συνεργασίας των τριών φορέων στο επίπεδο της πρόληψης.

Στις νέες οδηγίες σε παγκόσμιο επίπεδο αναφέρθηκαν οι ομιλητές κ.κ.: Ειρήνη Πετινέλη-Βιοπαθολόγος, Σωκράτης Γεωργίου- ιατρός Κυτταρολόγος, Αναστασία Κάπου- Παιδίατρος, Πολυχρόνης Οικονομίδης- Ιατρός Γυναικολόγος οι οποίοι εκπροσώπησαν το ΓΝΔΑ «Η Αγία Βαρβάρα» και το Κέντρο Υγείας Νίκαιας.

Η σταθερή συνεργασία των τριών φορέων πρόκειται να συνεχιστεί με την πραγματοποίηση προγραμματισμένων εξετάσεων HPV DNA test και Test Παπανικολάου στο γυναικείο πληθυσμό του Δήμου μας.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.