ΑΡΘΡΑ

Πως αντιμετωπίζεται η Τουρκία

Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης 1 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 20:20

Απέναντι στις θεωρίες περί "ζωτικού χώρου" , που όλοι ξέρουμε τους εμπνευστές, μα και τα τελικά αποτελέσματα τους, που φαίνεται πως η τουρκική ηγεσία έχει υιοθετήσει ξεκάθαρα με τις πρακτικες που ακολουθεί και με τις ποικίλες δηλώσεις του Τούρκου πρόεδρου, περί ανάγκης αναθεωρήσεως της συνθήκης της Λωζάννης, η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να εγκαταλείψει τις μέχρι τούδε πολιτικές κατευνασμού και τελικά φιλανδοποίσης μας και να να προχωρήσει σε αναθεώρηση όλης της εξωτερικής μας πολιτικής, που ακολουθείται στην αντιμετώπιση της πολλά χρόνια τώρα.

Οι αρχικοί εμπνευστές τέτοιων θεωριών ναζιστές, αφού οδήγησαν στην μεγαλύτερη ανθρωποσφαγή όλο τον κόσμο είχαν το γνωστό τέλος για τους εαυτούς τους και τη χώρα τους.

Στην περίπτωση μας ,για τους νέους εραστές τέτοιων θεωριών εδώ στα καθ ημάς ,στη γειτονιά μας ,είναι εθνική επιταγή για την αντιμετώπιση τους , να πάμε στην υιοθέτηση του οργανωμένου πρώτου βαθέως μαζικού πλήγματος με το σύνολο του αεροπορικού μας δυναμικού.

Έχομε και τους δάσκαλους στο θέμα, ισραηλινούς, συμμάχους και καθηγητές! Το ξέρουν πολύ καλά ,ας το εκμεταλλευτούμε.

Η πρόθεση μας αυτή να γνωστοποιηθεί διεθνώς για τους ταραξίες εξ ανατολών και να είναι η απάντηση μας στο θρασύ και προκλητικό τους casus belli ,που με απόφαση της εθνοσυνέλευσης τους έχουν ψηφίσει σε περίπτωση μονομερούς επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μιλια ,ένα δικαιωμα που είναι στην διακριτική ευχέρεια όλων των κυριάρχων κρατών και στο οποίο δεν έχουμε απαντήσει ακόμη, ένα χαστούκι στην χορεία τόσων ,που έχουμε δεχτεί , σφυρίζοντας αδιάφορα!

Οτιδήποτε άλλο είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και να περνά ο καιρός να αμπελοφιλοσοφούμε.

Η τοιαύτη πρακτική, όμως χρειάζεται έντονη προετοιμασία, αρραγές μέτωπο, εξοπλισμοί όχι υπερμετρα υψηλοί, αρκεί ο αεροπορικός στόλος μας να είναι πάντα υψηλής ετοιμότητας ,χωρίς ελλείψεις σε ανταλλακτικά η άλλες αδυναμίες ,που έχουν σχέση με την έλλειψη επαρκών πόρων, για την υποστήριξη του.

Η ένδειξη αποφασιστικότητας με την υιοθέτηση και διακήρυξης επιλογής του πρώτου μαζικού πλήγματος ,με τις ανάλογες προετοιμασίες γι αυτό ,θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα προειδοποίησης ,για την εκλογίκευση τους στην καθημερινή τους συμπεριφορά, με τις πάσης μορφής προκλήσεις και "τσαμπουκάδες". Δεν αστειευόμαστε το μήνυμα μας!

Άλλη λύση στο θέμα για την αντιμετώπιση της καθημερινής θρασύτητας της γείτονος σε όλα τα διμερή θέματα , δεν υπάρχει και άπειρο χρόνο δεν έχουμε.

Ας αρχίσουμε την προετοιμασία από χθες... 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΓΙΑΝΝΗΣ 12.11.19
Κύριε, μιλάς για κήρυξη πολέμου κατά της Τουρκίας. Με την στάση της, η Τουρκία αυτό επιδιώκει. να κάνουμε, για ''να της λυθούν τα χέρια'', και να πει,''κάνω πόλεμο εναντίον της Ελλάδας, διότι μου επιτέθηκε''. Όμως ο πόλεμος δεν είναι απλή υπόθεση, Ο πληθυσμός μας είναι ένα προς οκτώ, με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν είμαστε Ισραήλ, που έχει στις ''αποθήκες'' του πυρηνικά, και μπορεί να αντιμετωπίσει όποιον το πειράξει. Το επίσημο ελληνικό Κράτος, κάνει υπομονή, μην θέλοντας να σύρει τη Χώρα σε πόλεμο, παρασυρόμενη από τους μιλιταριστές της τουρκικής ηγεσίας. Όλοι οι αναλυτές, λένε, ότι, ''θα είμαστε μόνοι'' σε μιά σύρραξη με τη γείτονα. Και επειδή έχουμε πολλά ''ευαίσθητα'' σημεία για εχθρική προσβολή, λόγω γεωγραφικής θέσης, κάνουμε υπομονή, μήπως, υπό την πίεση της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, ο τρελός ''χιτλερίσκος'' και ταραξίας τής Μέσης Ανατολής, αλλάξει τακτική, [πράγμα δύσκολο], ή η Θεία Πρόνοια τον ''πετάξει'' από το ''οικοσύστημα'' της περιοχής.. [[Πάντως, σε μια κραυγαλέα παραβίαση τού εθνικού μας χώρου, σε αέρα και θάλασσα, θα μπορούσαμε ''να τραβήξουμε την σκανδάλη'', για να δοκιμάσουν και την αποφασιστικότητά μας, με τον κίνδυνο πάντα, της γενίκευσης μιας σύγκρουσης, που μάλλον επιδιώκει η άλλη πλευρά]]..
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.