ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χοροεσπερίδα των "Φίλων του Ερυθρού Σταυρού" Παλαιού Φαλήρου (foto)

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ: Δημήτρης Βλάχος 0 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 11:20

Το βράδυ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ", τμήμα Παλαιού Φαλήρου, πραγματοποίησε την ετήσια χοροεσπερίδα του, στον θαυμάσιο χώρο του νέου κέντρου της περιοχής, "Φαληριώτισσα", του επιτυχημένου και γνωστού για την κοινωνική  προσφορά του, επιχειρηματία, Σπύρου Ευθυμίου, παρουσία του τέως δημάρχου της πόλης και νυν βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, στον Νότιο Τομέα Αττικής, Διονύση Χατζηδάκη και του νέου δημάρχου, Γιάννη Φωστηρόπουλου.


Η πρώτη Πρόεδρος του Συλλόγου των "Φίλων του Ερυθρού Σταυρού", Ευσεβία [Βιβή] Θεοδοσίου, κάτω δεξιά, παρακολουθεί συγκινημένη, τα όσα καλά λέει γι' αυτήν, ο τέως δήμαρχος και σημερινός βουλευτής της Ν.Δ. Διονύσης Χατζηδάκης.

Στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο κος Χατζηδάκης, εξήρε το πολυσχιδές και συνεχές φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου και, όλως ιδιαιτέρως, την πρωτεργάτρια της προσπάθειας αυτής, τ. Πρόεδρο, Βιβής Θεοδοσίου, λέγοντας: "Η κα Βιβή, από την αρχή ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή υποστήριξης των απόρων, των αστέγων και αναξιοπαθούντων, γενικά, συνανθρώπων μας. Βιβή μου να ξέρεις πως, θα είσαι για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μου για όσα έχεις κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Είσαι από τους ανθρώπους αυτούς, που έχουν ισοσκελίσει το μέτρο της προσφοράς στην κοινωνία. Εσύ αγαπημένη μας Βιβή, αυτό, όχι μόνο το έχεις  ξεπεράσει από καιρό, αλλά έχεις και ένα πολύ μεγάλο πλεόνασμα. Να είσαι σίγουρη πως, σε όποια θέση και αν βρίσκομαι, θα είμαι πάντα συνοδοιπόρος στο θεάρεστο φιλανθρωπικό έργο που κάνετε, βοηθώντας τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά ώστε, και του χρόνου, να γιορτάσουμε και πάλι, όλοι μαζί".


Η τέως Πρόεδρος και νυν επίτιμη, Βιβή Θεοδοσίου, χαιρετίζει την εκδήλωση, έχοντας δίπλα της την σημερινή Πρόεδρο του Συλλόγου, Λίτσα Κολυβά. Αριστερά, ο στενός τους συνεργάτης επί σειρά ετών, Σπύρος Ευθυμίου και δεξιά οι, Βασίλης Πετρακάκης και Παναγιώτης Μεντζελόπουλος.

Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, είπε ότι, σε όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, από την πρώτη στιγμή προέταξε και υλοποίησε το σύνθημα, "Αλληλεγγύη στον άπορο συνάνθρωπό μας", και προκειμένου να προγραμματίσει τις κινήσεις του και να δημιουργήσει τις κοινωνικές δομές του, ζήτησε την συνδρομή των συλλόγων της περιοχής. "Το πρώτο Σωματείο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, ήταν οι Φ.τ.Ε.Σ. Έτσι φτιάξαμε ένα μεγάλο δίκτυο, με πάνω από 800 ανθρώπους, που αν δεν είχαμε την δική τους βοήθεια, θα αντιμετωπίζαμε πολλά και σοβαρότερα προβλήματα, ως προς την υλοποίηση των σχεδιασμών μας, αναφορικά με την λύση προβλημάτων επιβίωσης, κατά μείζονα λόγο, που απασχολούσαν - και απασχολούν - τους άπορους συμπολίτες μας και όχι μόνο αυτούς, ασφαλώς".


Παρών, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος με την σύζυγό του, Ντόρα Λαγού.

Έκλεισε δε, λέγοντας ότι, "Για όλους εμάς, πάνω απ'όλα είναι ο Άνθρωπος. Γιαυτό λοιπόν, θα είμαστε πάντα κοντά σας, στο όμορφο αυτό φιλανθρωπικό έργο σας. Ένα έργο διαρκούς συνεισφοράς στον κάθε συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη".

Εμφανώς συγκινημένη η κα Θεοδοσίου, ευχαρίστησε τους κ. κ. Χατζηδάκη και Φωστηρόπουλο, για τα όσα καλά ανέφεραν για το πρόσωπό της, ευχαρίστησε τους χορηγούς για την αμέριστη συμπαράστασή τους και όλο τον κόσμο που δηλωνει "παρών" στις διάφορες εκδηλώσεις του Συλλόγου, ενισχύοντάς τον ηθικά και οικονομικά. Για τον Διονύση Χατζηδάκη, είπε σε μία απόστροφή της σύντομης ομιλίας της πως, και αυτή θα τον έχει πάντα στην καρδιά της, γιατί βρισκόταν στο πλευρό τους όλα αυτά τα χρόνια και τον ευχαριστεί θερμά γα τα όσα έχει προσφέρει. Για τον νέο δήμαρχο, Γιάννη Φωστηρόπουλο, όπως δήλωσε, στα χρόνια των αρμοδιοτήτων του, ως Αντιδήμαρχος, ήταν διαρκώς κοντά στους Φίλους του Ερυθρού Σταυρού, οργανώνοντας τις κοινωνικές δομές και τον σωστό, επιτυχημένο όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, προγραμματισμό της βοήθειας στους ανθρώπους που αποδεδειγμένα είχαν ανάγκη και που χρειάζονται - και για όσο χρειάζεται βέβαια - ακόμη την στήριξή τους. 

Ο Πρόεδρος του πανελλήνιου σωματείου των Φ.τ.Ε.Σ. Βασίλης Πετρακάκης, χαρακτήρισε τον τέως Δήμαρχο και τον νυν, ως δύο"υπέροχους ανθρώπους", οι οποίοι φρόντισαν - και φροντίζουν - ώστε να μην μένει κανένας άπορος συνάνθρωπός μας χωρίς τα απαραίτητα για την επιβίωσή του.


Ο κος Πετρακάκης, απονέμει την τιμητική διάκριση στην ψυχολόγο Μαρκέλλα Καλλιμασιά, υπό το βλέμμα της Προέδρου, Λίτσας Κολυβά και της Βιβής Θεοδοσίου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Λίτσα Κολυβά, στάθηκε στην Αγάπη και στην Αλληλεγγύη, στις δύο βασικές αξίες, οι οποίες χαρακτηρίζουν όπως είπε, κάθε ολοκληρωμένο άνθρωπο και αποτελούν το θεμέλιο της Πίστης μας. "Σε αυτές τις αξίες, στηρίχτηκε και ο δικός μας Σύλλογος, που δραστηριοποιείται στο Παλαιό Φάληρο εδώ και είκοσι χρόνια", ανέφερε και συνέχισε: "Σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου πρώτα να καλωσορίσω και να ευχαριστήσω από καρδιάς την κυρία Ευσεβία Θεοδοσίου, την πρώτη Πρόεδρό μας, η οποία αγωνίστηκε σκληρά προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Συλλόγου μας, που τον υπηρέτησε πάντα με συνέπεια  και αποτελεσματικότητα και του οποίου σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος".

Η κα Κολυβά, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε πως, τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι "Φίλοι" θα μοιράσουν 300 δέματα , δέματα Αγάπης, με τρόφιμα και άλλα απαραίτητα είδη, σε απόρους, σε μακροχρόνια ανέργους και σε αστέγους της περιοχής, και όχι μόνο, ενώ, ταυτόχρονα, θα βοηθηθούν παιδιά που έχουν ανάγκη αιμοκάθαρσης.


Η Πρόεδρος του Συλλόγου "ΟΙ ΦΙΛΟΙ τ. ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ", Λίτσα Κολυβά.

Ολοκληρώνοντας, είπε: "Είναι καλό να θυμόμαστε πως, με την αλληλεγγύη, εισπράττουμε όλοι μας χαρά και ψυχική ανάταση. Και αυτό γιατί, η ψυχική ικανοποίηση είναι ανώτερη από την προσφορά. Νιώθουμε γαληνεμένοι και γεμάτοι. Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή όλων σας απόψε στην εκδήλωσή μας, μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε και να αυξήσουμε ακόμη πιο πολύ, την ανθρωπιστική μας δράση. Χωρίς εσάς, το έργο μας θα ήταν σημαντικά περιορισμένο και γιαυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά". 

Στο σημείο αυτό, έκανε ξεχωριστή μνεία σε μία κυρία, την Ευφροσύνη Ζήση, την οποία χαρακτήρισε ως την "Μεγάλη ευεργέτιδα του Παλαιού Φαλήρου", για την πολυσχιδή προσφορά της στην πόλη. Ενώ, λίγο νωρίτερα, σε κάποια αποστροφή του λόγου της, μη ξεχνώντας τον, μέχρι πριν λίγους μήνες, δήμαρχο της περιοχής, τον Διονύση Χατζηδάκη, παρ'ότι σήμερα είναι βουλευτής, τον προσφώνησε ως, "Δήμαρχο της καρδιάς μας", αφού, όπως είπε, αυτό είναι το προσωνύμιο που του έχουν δώσει οι πολίτες του Φαλήρου, εδώ και αρκετά χρόνια, αναγνωρίζοντας, ανάμεσα και σε άλλα ασφαλώς, το μεγάλο κοινωνικό του έργο.


Ο Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου, Σπύρος Ευθυμίου, καλωσορίζει τους καλεσμένους, πλαισιωμένος από την Πρόεδρο, Λίτσα Κολυβά, την Αντιπρόεδρο, Μαίρη Χαμάντ - Δημητρίου [αριστερά], το μέλος Σοφία Φράγκου, την επίτιμη Πρόεδρο, Βιβή Θεοδοσίου, τον Πρόεδρο του κεντρικού Οργανισμού, Βασίλη Πετρακάκη και τον Αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Μεντζελόπουλο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, τέλος, απένειμε τίτλο τιμής, στην ψυχολόγο, Μαρκέλλα Καλλιμασιά και στον θεατρικό κειμενογράφο, Νίκο Γεωργακόπουλο, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν εθελοντικά στον σύλλογο.

Παρόντες στην κοινωνική αυτή εκδήλωση, εκτός των προαναφερθέντων, οι βουλευτές, Σοφία Βούλτεψη [Ν.Δ.] και Γιάννης Μπαλάφας [ΣΥΡΙΖΑ], ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου, ιατρός, Νικόλαος Χρυσοβερίδης με την σύζυγό του Καλυψώ, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και Γραμματέας, Μελέτης [Τάκης] Βατίστας, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μαρία Ζάγκα, Σοφία Μπεφόν, Βίκυ Ανδρικοπούλου, Κωνσταντίνος Τεντόμας, Μαρία Αθανασούλα - Ρωμιανουδάκη, η Αντιδήμαρχος Δημοτικού έργου - Δημοσίων σχέσεων και Επικοινωνίας, του όμορου δήμου της Νέας Σμύρνης, Κλαίρη Δεληγιάννη, ο Πρόεδρος ΑΧΕΠΑ ΗΕLLAS, τμήμα Παλαιού Φαλήρου, Αργύρης Τσουνάκης, η πρώην δημοτική σύμβουλος Π. Φ. Λίλιαν Παπαδοπούλου, η Πρόεδρος του Γυναικείου Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου "ΑΘΗΝΑ", Μαρία Καφούρου, η Πρόεδρος της Ένωσης Κατοίκων Αμφιθέας "ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ", Βούλα Σπυριδωνίδου, με την συνεργάτιδά της,  Γενική Γραμματέα, Ειρήνη Τσίκλου, η Πρόεδρος της Οργάνωσης Γυναικών "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ" Παλ. Φαλήρου, Ρένα Μαρουλίδου, η Πρόεδρος της Ε.Γ.Ε. Παλ. Φαλήρου, Μαίρη Αντωνιόζα - Κοκκίδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών της πόλης, Δημήτρης Γεωργιακάκης, ο Γιώργος Καλιαμπέτσος, η Εύη Μαντά και η Ασπασία Ρούσσου από την "Οικολογική Οργάνωση" Παλαιού Φαλήρου, η ηθοποιός Ρίκα Διαλυνά, η Σοφία Φώτη με την Ιωάννα Κολαϊτη, ο Χρήστος Χρυσοβερίδης με την σύζυγό του Πία, οι κες, Ροζάννα Μιχαηλίδου, Μαρία Μαραντίδου, Φλωρεντή Παπουτσάκη, Ελισσάβετ Μαυρίδου κ.α.


Ο Διονύσης Χατζηδάκης, με τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου, Μελέτη [Τάκη] Βατίστα, την Στέλλα Χέλμη και τον Νικόλα Κονταρίνη.


Ο κος Μεντζελόπουλος συγχαίρει και βραβεύει τον θεατρικό κειμενογράφο, Νίκο Γεωργακόπουλο.


Η Λίτσα Κολυβά, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Φαλήρου, ιατρό, Νίκο Χρυσοβερίδη και την σύζυγό του, Καλυψώ.


Η Πρόεδρος της Ένωσης Κατοίκων Αμφιθέας "ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ", Βούλα Σπυριδωνίδου [δεύτερη από αριστερά], με την δημοτική σύμβουλο, Αγγελική Μπεφόν [τρίτη από δεξιά ], την Γραμματέα της Ένωσης, Ειρήνη Τσίκλου [ τέταρτη] και φίλους τους.


Ο βουλευτής της Ν.Δ. Διονύσης Χατζηδάκης, με τις: Παναγιώτα Κωνσταντοπούλου [αριστερά], Ρίκα Διαλυνά και την Πρόεδρο, Λίτσα Κολυβά.


Η Ντόρα Λαγού, με την Σοφία Φώτη, την Ειρήνη Κολαϊτη, την δημοτική σύμβουλο, Μαρία Ζάγκα, τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, Μελέτη [Τάκη] Βατίστα, την Στέλλα Χέλμη και φίλους του Συλλόγου.


Η βουλευτής και π. Υπουργός, Σοφία Βούλτεψη, με την δημοτική σύμβουλο και τ. Αντιδήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Βίκυ Ανδρικοπούλου [αριστερά], τον Βασίλη Πετρακάκη και την οικοδέσποινα της βραδιάς, Λίτσα Κολυβά.


Ο δήμαρχος, Γιάννης Φωστηρόπουλος με την σύζυγό του, Ντόρα Λαγού, ανάμεσα στις, Βιβή Θεοδοσίου και Λίτσα Κολυβά, τους, Παν. Μετζελόπουλο και Βασίλη Πετρακάκη και την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου, Μαίρη Χαμάντ - Δημητρίου.
Ο Χρήστος Χρυσοβερίδης [στο μέσον], με την σύζυγό του Πία και τον Πρόεδρο, Βασίλη Πετρακάκη.


Η Λίτσα Κολυβά, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Οικολογικής Οργάνωσης Π. Φαλήρου, την Πρόεδρο του Γυναικείου Συλλόγου "ΑΘΗΝΑ", Μαρία Καφούρου [δεύτερη από δεξιά] και άλλους καλεσμένους.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.