ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης χαιρετίζει την ίδρυση του Συνδέσμου των Δήμων Αλίμου και Γλυφάδας

6 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 18:40
Αναμένουμε ο νέος Σύνδεσμος των δύο Δήμων, να μας “συμβουλεύσει” για το πως θα διαχειριστούμε τα κοινωφελή οικόπεδα που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου μας...

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης "χαιρετίζει" την αναγγελία της ίδρυσης συνδέσμου των Δήμων Αλίμου και Γλυφάδας όπως αυτή αναγγέλθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Αλίμου παρουσία και του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου. 

Όσον αφορά στην αποχώρηση των δύο δήμων από το Φορέα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η μόνη που θα αποδυναμωθεί  θα είναι η θέση τους και μόνο. Τονίζει δε πως ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης θα συνεχίσει την προετοιμασία για να υποδεχθεί τη μεγαλύτερη επένδυση της Ν/Α Ευρώπης "μακριά από προσωπικές στρατηγικές και ιδιοτελή συμφέροντα".

Η ανακοίνωση  

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των δήμων Αλίμου και Γλυφάδας για την δημιουργία Συνδέσμου Δήμων για το Παραλιακό Μέτωπο και το Ελληνικό ενόψει της επένδυσης που θα πραγματοποιηθεί στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Εξάλλου, σύνδεσμοι οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν, παρά μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα για την επένδυση στο Ελληνικό, είναι πάντα χρήσιμοι.

Δεδομένου ότι κατά 87.7% η επένδυση θα πραγματοποιηθεί στα διοικητικά όρια μας, περιμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Συνδέσμου για τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου Αγίου Κοσμά - Ελληνικού, του επιχειρηματικού κέντρου που θα δημιουργηθεί επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, μεταξύ των σταθμών μετρό “Αργυρούπολης” και “Ελληνικού,” την κατασκευή του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου όπου θα εξυπηρετήσει τους 25.000 νέους κατοίκους που θα εγγραφούν στα δημοτολόγια μας, την κατασκευή του Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού που θα στεγάσει τους Πόντιους του Ελληνικού που εκκένωσαν τις εγκαταστάσεις τους μέσα από το πρώην αεροδρόμιο, όπως και για την επέκταση κατά 50 στρέμματα, του πάρκου της Αγ. Παρασκευής Ελληνικού που θα στεγάσει μεταξύ των άλλων και εγκαταστάσεις για ΑΜΕΑ.

Επίσης αναμένουμε ο νέος Σύνδεσμός των δύο Δήμων, να μας “συμβουλεύσει” για το πως θα διαχειριστούμε τα κοινωφελή οικόπεδα που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου μας, όπως και για τα σημεία που θα κατασκευάσουμε το νέο αμαξοστάσιο μας, νέο παιδικό σταθμό, πολιτιστικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις και πληθώρα από άλλες δημοτικές υποδομές που αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση.

Όσον αφορά στην αποχώρηση των δήμων Αλίμου και Γλυφάδας από τον Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης του Ελληνικού, αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει την λειτουργία του, παρά μόνο θα αποδυναμώσει την παρουσία των όμορων δήμων από την διαχείριση των Κοινοχρήστων, Κοινωφελών και Κοινωνικής ανταποδοτικότητας χώρων, που είναι θεσμοθετημένοι με την τελευταία ΚΥΑ πολεοδόμησης που εκδόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης και Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος μετά την επίσημη αποχώρηση των δύο δήμων θα προτείνει οι θέσεις τους να αναπληρωθούν από εγνωσμένης αξίας αυτοδιοικητικά πρόσωπα.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης συνεχίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την προετοιμασία προκειμένου να υποδεχθεί την μεγαλύτερη επένδυση στην Ν/Α Ευρώπη και να διαχειριστεί τα οφέλη που θα προκύψουν τόσο στον δήμο αλλά και στους όμορους δήμους, μακριά από προσωπικές στρατηγικές και ιδιοτελή συμφέροντα. 

Σχόλια Αναγνωστών

6 Προσθήκη σχολίου
ΚΟΡΑΚΙ 06.11.19
Μιλάει και ο Παπανικολάου που σώθηκε με την φωτογραφική τροπολογία του θεωδορικάκου για τις μαιμου συνεδριάσεις. Καλά έκανε και τους έκραξε ο Πολάκης στην βουλή.
Απάντηση
Βάζελος 06.11.19
Αληθεύει ότι ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης δεν έχει πάρει τίποτα απο την επένδυση
Απάντηση
Αυτός που ξέρει 06.11.19
Κάνεις λάθος φίλε μου. Ο Δήμος Ελληνικού έχει πάρει ότι έχει ζητήσει. Στον φορέα διαχείρισης της επένδυσης από τα 9 μέλη έχει τα 5 και την προεδρία. Επίσης όσα κοινωφελή οικόπεδα ζήτησε τα πήρε από τον Άδωνη.
Απάντηση
Ηλίας Κ. 06.11.19
Έμείς άλλα ακούσαμε στο δημοτικό συμβούλιο στον άλιμο. ότι γλυφάδα και άλιμος έχουν τον μεγαλύτερο πληθυσμό κι έτσι δικαιούνται τα ανάλογα από την επένδυση, κι ότι τι σημασία έχει αν ο δήμος ελληνικού - αργυρούπολης έχει τη μεγαλύτερη έκταση
Απάντηση
Μανώλης Τ. 06.11.19
Χαχχαχαχαχαχ. Απίστευτο τρολάρισμα τους κάνει ο δήμαρχος Ελληνικού. Δεν πα΄νε καλά Παπανικολάου και Κονδύλης. Κουμάντο στις πόλεις τους και όχι στην πόλη μας
Απάντηση
MARIA 06.11.19
Καλά πάνε καλα? Πως είναι δυνατόν να θέλουν να αποφασίζουν για εμάς οι άλλοι δήμοι???
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.