ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος και Γλυφάδα αποχωρούν από το Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων της επένδυσης του Ελληνικού (video)

0 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 00:04

Με ψήφους 28 υπέρ και 5 λευκά το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου ψήφισε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, την αποχώρηση από το Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων της επένδυσης του Ελληνικού με το σκεπτικό της δυσλειτουργικότητας, της μη αποτελεσματικότητας και της εξ αρχής προβληματικότητάς  του. Πλέον ο δήμος Αλίμου δεν εκπροσωπείται και δεν εκφράζεται στο Φορέα

Όπως διευκρίνησε λίγο πριν την ψήφιση ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, δεν είναι απλά η παραίτηση ενός μέλους αλλά η συνολική αποχώρηση του δήμου Αλίμου προκειμένου ο Φορέας να απονομιμοποιηθεί. 

Στην ίδια συνεδρίαση αναγγέλθηκε επίσημα και ψηφίστηκε με 32 ψήφους υπέρ και 1 κατά, η ίδρυση Συνδέσμου ανάμεσα στους δήμους Γλυφάδας και Αλίμου στον αντίποδα του Φορέα Διαχείρισης προκειμένου όπως τονίστηκε οι όμοροι με την επένδυση δύο δήμοι να διεκδικήσουν αυτά που εκείνοι θεωρούν ότι μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν για τις πόλεις τους. Επιπροσθέτως, τονίστηκε ότι θα απευθύνουν πρόσκληση και σε άλλους δήμους να συμμετάσχουν σ' αυτόν για την καλύτερη ανάδειξη της αθηναϊκής Ριβιέρας και ευχήθηκαν κάποια στιγμή και ο τρίτος γείτονας, ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης να κατανοήσει ότι θα ήταν προς το συμφέρον του να συμπράξει κι εκείνος. 

Παρών στο συμβούλιο ήταν ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος εξέφρασε και τις δικές του απόψεις συμπλέοντας με τις απόψεις του Ανδρέα Κονδύλη. Είπε πως την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθούν τα ίδια θέματα και στο δικό του Δήμο όπου αναμένεται να ψηφιστεί η αποχώρηση από το Φορέα και του Δήμου Γλυφάδας. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.