ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 11:07

ΑΡΘΡΑ

Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική;

Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης 0 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 19:51

"Πολυδιάστατη", η μεγαλύτερη διαχρονική απάτη στην εφαρμογή μιας ανερμάτιστης εξωτερικής πολιτικής ΟΦΑ (όπου φυσάει ο άνεμος), πρόσκαιρης, χωρίς σοβαρότητα, σκληρή εργασία και εμβάθυνση , αδυνατώντας να επωφεληθούμε από τις ευκαιρίες και τη δυναμική των συμμαχιών μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, στα οποία ιδρυτικά μέλη μας παρέδωσαν οι προγονοί μας.

Με τον μεγαλύτερο γαιο-στρατηγικό παίκτη της περιοχής μας, το Ισραήλ, μόνο τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει  να δημιουργήσουμε στοιχεία μιας ισχυρής συμμαχίας και συμπόρευσης. Χρειάζονται πολλά βήματα ακόμη. Όλοι θυμόμαστε πως ο πατήρ Μητσοτάκης , μια από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης του τότε, ήταν η αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ!

Ώρα για τον υιό Μητσοτάκη, για το επόμενο άμεσο βήμα μας, που είναι να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του και η μεταφορά της πρεσβείας μας εκεί...

Έτσι κάνουν οι σύμμαχοι...
Όταν μετά άλλαζαν οι καιροί και έφθαναν τα ζορίσματα και τα στριμώγματα, ο γνωστός τύπος του Ελληναρά έχει έτοιμη τη δικαιολογία... "Φταίνε για όλα οι κακοί και οι ανάλγητοι ξένοι, που μας ζηλεύουν, δεν μας βοήθησαν και δεν μας βοηθούν...!!!"

Αμ, πως...!!! Μα εμείς έχουμε "πολυδιάστατη" εξωτερική πολιτική...!!!! και τα 'χουμε καλά με όλους...Έτσι φτάνουμε όμως στην ανυποληψία, ο νεοσουλτάνος σηκώνει το χέρι του και προκαλεί και εμείς εδώ να σφυρίζουμε αδιάφορα... Τόσο ξεφτίλα... 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.