ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Έφηβοι μαθητές, 93 και 81 ετών, παρελαύνουν στον Άγιο Δημήτριο!

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ "V" 5 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 19:29

Είναι γνωστό πως, ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά, όμως, φαίνεται πως και η επιθυμία για μάθηση δεν έχει χρονικούς περιορισμούς και το αποδεικνύουν αυτό, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, δύο μαθητές του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου.

Πρόκειται για τους Ανάργυρο Ανδριανό, 93 ετών σήμερα και Φώτιο Αναστασιάδη, 81 ετών, οι οποίοι φοιτούν για τρίτη χρονιά στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ του Δήμου Αγίου Δημητρίου, και σπουδάζουν στο τμήμα της πληροφορικής.Όπως μας δήλωσε δε, και η Διευθύντρια του σχολείου, κυρία Ιωάννα Κανελλάκη, πρόκειται για δύο πολύ επιμελείς μαθητές που, εκτός της συνεπούς παρακολούθησης των μαθημάτων στα τρία χρόνια φοίτησής τους, συμμετέχουν ενεργά στις διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες του σχολείου, πάντα με τον ίδιο ζήλο. Μας τους χαρακτήρισε μάλιστα, ως "Έφηβους του σχολείου".

Κατά την κα Κανελλάκη, ίσως και να είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα και, γιατί όχι, πολύ πιθανόν, σε ολοκληρη την Ευρώπη.

Ο Ανδριανός Ανάργυρος, είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, κατά την διάρκεια του εργασιακού του βίου διετέλεσε ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε τράπεζες της Ελλάδος και των ΗΠΑ, έλαβε μέρος στον πόλεμο της Κορέας το 1950 - 1952 και ορίστηκε Πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

 "Σήμερα, ως μαθητής του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, αισθάνομαι ότι έχω κάνει την καλύτερη επιλογή στα εννενήντα τρία μου χρόνια, και ευχαριστώ τον Θεό που με δέχτηκαν στο σχολείο, προκειμένου να συνεχίσω να μαθαίνω για τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες, που με τόση ταχύτητα μπαίνουν στη ζωή μας καθημερινά", μας ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Εκτός όλων των παραπάνω όπως είπε η κυρία Κανελλάκη, ο κος Ανδριανός, είναι και γνώστης της βυζαντινής μουσικής.

Ο δεύτερος μαθητής, ο ογδονταενός ετών, Αναστασιάδης Φώτιος, διέκοψε τις σπουδές του μικρός, όταν ήταν στην 4η τάξη του Γυμνασίου και έφυγε μετανάστης στην μακρινή Αυστραλία, όπου και δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες εργασίες, προκειμένου να ζήσει την οικογένειά του.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε, αποφάσισε στην ηλικία που βρίσκεται σήμερα, να ολοκληρώσει αυτό που είχε αφήσει στη μέση τότε, κι έτσι έγινε μαθητής στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου και αυτός, παρακολουθώντας τα μαθήματα της πληροφορικής, κατά προτροπή και της κόρης του, η οποία υπήρξε καθηγήτρια της Αγγλικής γλώσσας στο εν λόγω σχολείο.

Κλείνοντας αξίζει να πούμε πως, και φέτος, οι δύο αυτοί υπέροχοι άνθρωποι και μαθητές, ήταν για μία ακόμη χρονιά παραστάτες στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, εισπράττοντας το παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα και τον θαυμασμό όλου του κόσμου.
Στη δεύτερη σειρά ο κ. Φώτιος Αναστασιάδης. 
Ο κ. Ανάργυρος Ανδριανός δεξιά. 

 

Σχόλια Αναγνωστών

5 Προσθήκη σχολίου
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 03.11.19
Μπράβο και ξανά μπράβο τους. Αξίζει να τους τιμήσει ο δήμος στον οποίο κατοικούν και ο δήμος του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται το σχολείο. Πρέπει!
Απάντηση
Αναστασόπουλος Αναστάσιος 03.11.19
Η καταφανής επιτυχία του εκπαιδευτικού στόχου για πνευματική ολοκλήρωση και αυτοπραγμάτωση στα πρόσωπα των ''νέων & αειθαλών'' πνευματικά μαθητών μας!Εγκάρδια ''Συγχαρητήρια'' στους ίδιους, στο σύνολο των εκπαιδευομένων μαθητών για τη συμμετοχή σε όλα τα επετειακά και πολιτιστικά δρώμενα και στην Διευθύντρια της Σχολικής μονάδας,κα Κανελλάκη Ιωάννα, για την άοκνη προσφορά της και την ποιοτική ανάδειξη του Σχολείου μας σε πνευματική εστία Αρετής και Πολιτισμού!
Απάντηση
ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 03.11.19
Συγχαρητήρια πολλά στο σχολείο μου και στους Δυο συμμαθητές μου...Κυρία...το 2ο ΕΠΑΛ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ θα γράψει ΙΣΤΟΡΙΑ👌😉🧿🍀🌹🌹🌹
Απάντηση
Λεοντίδης Ευθύμιος 03.11.19
Συγχαρητήρια στους δύο "έφηβους" σπουδαστές, στην κυρία Κανελλάκη την διευθύντρια του εκπαιδευτικού αυτού ιδρύματος, στους καθηγητές του και σε σας που το αναδείξατε με το πολύ ωραίο και ευαίσθητο ρεπορτάζ σας.
Απάντηση
Ελπίδα Βασιλειάδου - Σούλτατζη 02.11.19
Παράδειγμα για όλους μας οι δύο αυτοί υπέροχοι άνθρωποι. Να είναι καλά.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.