ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασ. Σπανάκης: Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου

0 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 14:32

Kοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατέθεσε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης, σχετικά με την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου σε προσωπικό και αστυνομικό όχημα (περιπολικό), ενώ έκανε και την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν υποχρέωση μου να ανταποκριθώ στο αίτημα των κατοίκων και της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζωγράφου για την ενίσχυση του τοπικού Α.Τ. σε προσωπικό, ενώ θεωρώ παράλογο, το έτος 2019, να υπάρχει αστυνομικό τμήμα της χώρας μας που να μην διαθέτει περιπολικό! Η επιστροφή του αισθήματος της ασφάλειας σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Για τους λόγους αυτούς, κατέθεσα Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση του. Η αδιαφορία της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη Νέα Δημοκρατία θα λάβει τέλος».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου τα τελευταία χρόνια έχει σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, γεγονός που καθιστά ακόμη δυσκολότερη την επίτευξη των στόχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό στη συγκεκριμένη περιοχή αρμοδιότητάς του.

Επιπροσθέτως, στο εν λόγω Τμήμα υπάρχει σοβαρή έλλειψη αστυνομικού οχήματος (περιπολικού) τους τελευταίους μήνες.

Επειδή το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου αστυνομεύει μια μεγάλη και πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αττικής.

Επειδή στο Δήμο Ζωγράφου εδρεύουν η Πανεπιστημιούπολη και η Πολυτεχνειούπολη.

Επειδή το έργο του Τμήματος είναι πολύ σημαντικό για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής.

Επειδή το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και αστυνομικού οχήματος είναι έντονο τους τελευταίους μήνες.
Επειδή η αδιαφορία της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στέρησε σημαντικά το δικαίωμα της ασφάλειας από τους κατοίκους στις περιοχές Ζωγράφου, Ιλίσια και Γουδή.
Επειδή η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του εν λόγω Τμήματος αποτελεί αίτημα και της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζωγράφου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

1) Υπάρχει πρόθεση άμεσης επίλυσης του σοβαρού προβλήματος της έλλειψης προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου με την άμεση ενίσχυσή του;

2) Υπάρχει προγραμματισμός ώστε να ενισχυθεί το συγκεκριμένο Τμήμα με αστυνομικό όχημα (περιπολικό) το συντομότερο δυνατό;».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.