ΓΔ: 790,14 -0,49% EUR/USD: 1,2076

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές ΚΕΔΕ: Υποχώρηση Κυρίζογλου υπέρ του ενιαίου ψηφοδελτίου

0 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 13:59

Με επιστολή του προς τους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους όλης της χώρας ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάραζος Κυρίγλου ανακοινώνει ότι θα κατέλθει σε ενιαίο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τον ανθυποψήφιό του Δήμαρχο Τρικαίων κ. Δ. Παπαστεργίου.

Στην επιστολή του ο κ. Κυρίζογλου δεν παραλείπει να θυμίσει ότι είναι η δεύτερη φορά που υποχωρεί στις κομματικές επιταγές μετά το 2014 που παραχώρησε τη θέση του στον κ. Πατούλη ενώ και πάλι διεκδικούσε την προεδρία.

H επιστολή Κυρίζογλου

Αγαπητοί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Είναι γνωστή σ’ όλους σας η διαχρονική συνέπεια και παρουσία μου στους αγώνες για την αυτοδιοίκηση. Με τις μέχρι σήμερα επικοινωνίες μου (έντυπο θέσεων κλπ.) σας έχω γνωρίζει τις απόψεις-προτάσεις μου για όλα τα σοβαρά και μεγάλα ζητήματα της αυτοδιοίκησης στην πατρίδα μας, με καθαρό αυτοδιοικητικό λόγο.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ανάγκη να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, η πολιτική προστασία, η ασφάλεια των πόλεων και των οικισμών, η αντιστροφή της δημογραφικής κατάρρευσης, η διοικητική μεταρρύθμιση, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ενίσχυση των νησιωτικών, των ακριτικών και των περιφερειακών δήμων, η διευθέτηση των προσφυγικών ροών.

Στη νέα δημοτική περίοδο (2019-2023) η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επουλώσει τις «κλεισθένειες» ατέλειες και να ανακτήσει το έδαφος που έχει χαθεί, λόγω των μνημονίων και του δυσμενούς θεσμικού και οικονομικού πλαισίου που της έχει επιβληθεί, διεκδικώντας αποφασιστικά κι αν χρειασθεί και μαχητικά, ό,τι ανήκει και ό,τι αξίζει στην Αυτοδιοίκηση, στους Δήμους και στις τοπικές μας κοινωνίες.

Αγαπητοί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Για μία ακόμη φορά, όπως και το 2014, χάριν της ενότητας κι επειδή προτάσσω το «εμείς» κι όχι το «εγώ», κατέρχομαι σε κοινό-ενιαίο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Στέκομαι με απόλυτο σεβασμό προς όλους σας, με υπευθυνότητα, με εμπειρία και σας ζητώ να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας κατά την επικείμενη εκλογή οργάνων διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σας ευχαριστώ.

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Λάζαρος Κυρίζογλου
Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης
Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.