ΓΔ: 630,72 -0,36% EUR/USD: 1,1343

ΒΟΥΛΑ

Έρευνα - Εκλογές ΠΕΔΑ: Πρώτος ο Κωνσταντέλλος, δεύτερος ο Ιωακειμίδης

0 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 20:50

Έρευνα της OpinionPoll που διεξήχθη το διάστημα 21 με 23 Οκτωβρίου αφορά τις προτιμήσεις των πολιτών της Αττικής για τον επόμενο πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Η έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του airetos.gr  αφορά στις υποψηφιότητες των τεσσάρων δημάρχων για την προεδρία της ΠΕΔΑ, Γιώργου Ιωακειμίδη νυν πρόεδρο, Δήμαρχο Νίκαιας - Ρέντη, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, Δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Σταύρο Τζουλάκη, Δήμαρχο Νέας Σμύρνης και Γιώργο Μαρκόπουλο, Δήμαρχο Γαλατσίου.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προηγείται των άλλων υποψηφίων με ποσοστό 31,2%, ο νυν πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γιώργος Ιωακειμίδης συγκεντρώνει ποσοστό 23,9% και ακολουθούν ο Γιώργος Μαρκόπουλος με 12,3& και ο Σταύρος Τζουλάκης με ποσοστό 8,5%. 

Το μεγαλύτερο ποσοστό αναγνωρισιμότητας 53,4% συγκεντρώνει ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και ακολουθεί ο Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη και νυν πρόεδρος με 41,8%, ο Δήμαρχος Γαλατσίου με 31,5% και ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης με 25%. 

Θετική άποψη και μάλλον θετική συνολικά έχει για τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο το 44,8% για τον Γιώργο Ιωακειμίδη το 34,7% και ακολουθούν ο Γιώργος Μαρκόπουλος με 22,8% και ο Σταύρος Τζουλάκης με 17,7%.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος θεωρείται σε ποσοστό 28,8% έναντι 20,1% του Γιώργου Ιωακειμίδη πιο ικανός να ενώνει δυνάμεις , πιο δραστήριος σε ποσοστό 31,3% έναντι 21,1 του Γ. Ιωακειμίδη, πιο σύγχρονος στις απόψεις και ιδέες σε ποσοστό 31,2 έναντι 20,1 του νυν προέδρου και πιο ικανός και αποτελεσματικός σε ποσοστό 31,7 έναντι 24,4 του δημάρχου Νικαίας - Ρέντη. 

Τέλος αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολύ μεγάλο μέρος των ερωτώμενων δεν γνωρίζει τι είναι η ΠΕΔΑ και ποιοι είναι οι σκοποί της. 

Δείτε ολόκληρη την έρευνα και την ταυτότητά της  εδώ

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.