ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεοδωρικάκος: Κανένας εργαζόμενος στους ΟΤΑ δεν απειλείται με απόλυση - Να σταματήσει η σπέκουλα

0 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 18:34

 O υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος θέλησε να διαβεβαιώσει τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι κανείς δεν απειλείται με απολύσει με αφορμή την ψήφιση του άρθρου 179 στο νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με ιδιώτες για την καθαριότητα το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό.

«Η ενεργοποίηση των δυνατοτήτων του άρθρου 179 γίνεται εφόσον το δημοτικό συμβούλιο κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο και συνεπώς δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν όλοι και να σταματήσει η σπέκουλα γύρω από αυτό το θέμα.

Αντίθετα κι άλλοι συμπολίτες μας που σήμερα είναι άνεργοι θα μπορέσουν να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Αναρωτιέμαι ύστερα από τόσα χρόνια μιας τόσο σκληρή κρίσης πως είναι δυνατόν να έχει κάποιος αλλεργία στον ιδιωτικό τομέα, πως είναι δυνατόν να μην παίρνουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα όπως υπάρχουν και οι άνεργοι που θέλουν να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα για να ζήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.

Ελπίζω ότι όλα αυτά γίνονται κατανοητά από τους εργαζόμενους των ΟΤΑ γιατί είναι κατανοητά και τυγχάνουν της στήριξης της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων», υποστήριξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του άρθρου 179 ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει να απελευθερώσει την αυτοδιοίκηση από τα κρατικά δεσμά και θέλει να είναι αληθινή πραγματική αυτοδιοίκηση να αποφασίζουν οι δήμοι και οι δημότες για τα του οίκου τους. «Δικό τους θέμα είναι τι συμφέρει τους πολίτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων το φωτισμό και λοιπά. Τα δημοτικά συμβούλια πρέπει να έχουν μπροστά τους νόμιμες όλες τις εναλλακτικές λύσεις. Στόχος μας είναι καθαρές και όμορφες πόλεις φωτεινές και καθαρές γειτονιές. Με τη ρύθμιση δίνουμε την δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να παίρνουν εκείνα το βάρος των αποφάσεων τους», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε πως με την ψήφιση του άρθρου θα πάψουν οι δικαιολογίες ότι δεν γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων ή δεν υπάρχει φροντισμένο πράσινο επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό. «Αυτό που επιδιώκουμε είναι οι αποφάσεις να λαμβάνονται με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση από τους εκπροσώπους αυτών που βιώνουν τα προβλήματα, έτσι οι πολίτες δεν θα βρίσκονται με τόνους απορριμμάτων μπροστά στην πόρτα τους με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχει απαραίτητο προσωπικό.

Δεν θα παρατηρείται το φαινόμενο της έλλειψης ηλεκτροφωτισμού και του μη φροντισμένου πράσινου επειδή δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό. Θέλω με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο να δηλώσω ότι δεν υπάρχει και δεν νοείται να υπάρχει καμία ανησυχία για εκείνους τους εργαζόμενους στους Δήμους που εργάζονται στον τομέα καθαριότητα και στην συντήρηση του πράσινου στους Δήμους».


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.