ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Συνάντηση του Αμερικανού Πρέσβη με το Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης

0 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 14:11

O Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, μετά από πρόσκληση, συναντήθηκε σήμερα με τον Αμερικανό πρέσβη κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ.

Ο Αμερικανός πρέσβης στα πλαίσια του ενδιαφέροντος που υπάρχει από εταιρείες των ΗΠΑ 
να επενδύσουν στο Ελληνικό, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον δήμαρχο όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επένδυση στο πρώην Αεροδρόμιο.

Στη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και διήρκεσε 45 λεπτά, κοινή θέση και των δύο πλευρών ήταν ότι, η δημιουργία αρμονικών σχέσεων όλων των πλευρών και κυρίως η κατανόηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, θα συμβάλουν θετικά τόσο στο να προχωρήσει ομαλά η επενδυτική διαδικασία όσο και οι δημότες να δουν άμεσα τα οφέλη στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης τον κ. πρέσβη για τις διεκδικήσεις που έχει θέσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος προς την Ελληνική Κυβέρνηση, για την απόδοση κατά κυριότητα στο δήμο όλων των Κοινόχρηστων, Κοινωφελών και Κοινωνικής Ανταποδοτικότητας χώρων εντός της “Επένδυσης του Ελληνικού”,  που τοποθετούνται στα διοικητικά και χωροταξικά όρια του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Ο κ. Πάϊατ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της πόλης, καθώς ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει μακρά πολιτιστική και πολιτική ιστορία, ενώ ο δήμαρχος του ανέπτυξε τα σχέδιά του σχετικά με την ανέγερση του Μεγάρου Ποντιακού Πολιτισμού που θα αποτελέσει το κέντρο αναφοράς του Ποντιακού Ελληνισμού στην Ν/Α Ευρώπη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Αμερικανός πρέσβης έγραψε στο twitter πως είχε μία εξαιρετική συνάντηση με τον δήμαρχο, πως συζήτησαν για τις δύο αμερικανικές εταιρείες που έχουν υποβάλλει προσφορές για το καζίνο στο Ελληνικό, τονίζοντας πως η πρόοδος που σημειώνεται στέλνει θετικό μήνυμα σε όλους τους αμερικανούς επενδυτές που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα.  


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.