ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέραντος σκουπιδότοπος η χώρα μετά από 72 ώρες κινητοποιήσεων

0 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 11:04

Από χθες, Τρίτη, η χώρα θυμίζει έναν απέραντο σκουπιδότοπο εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση που αντιδρούν   κατά διάταξης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδίως στο κέντρο της Αθήνας είναι εμφανή τα προβλήματα με τους ξέχειλους κάδους, καθώς το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απείχαν από υπερωριακή απασχόληση, ενώ τη Δευτέρα έβαλαν λουκέτο στα αμαξοστάσια των δήμων.

Αρκετοί δήμοι απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους για να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

«Κόκκινο πανί» για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ αποτελεί το άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με  απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητούνται η άμεση απόσυρση συνολικά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που «ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες», η απόσυρση των άρθρων «που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση συλλόγων και συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές» και οι άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ζητά επίσης τη μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους δήμους, τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και τη διασφάλιση της καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που από την αρχή του επόμενου μήνα κόβεται σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν.

Σε συναντήσεις που είχε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.