ΓΛΥΦΑΔΑ

Η παράταξη "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα", ζητάει χώρο και γραμματειακή υποστήριξη

Του Νικόλα Κονταρίνη 0 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 11:04

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα", Στέλιος Θεοδοσόπουλος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι: Παναγιώτης Γιάχος, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Γιάννης Τζούβελης, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, κατέθεσαν αίτημα προς τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους [αριθ. πρωτοκόλλου 33033/18 Οκτωβρίου 2019], το οποίο κοινοποιούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και σε άλλα όργανα της Πολιτείας, ζητώντας να τους παραχωρηθεί κατάλληλα εξοπλισμένος χώρος και γραμματειακή υποστήριξη, ως ορίζει άλλωστε και η ισχύουσα νομοθεσία.

Το αίτημά τους στηρίζεται στο άρθρο 66 του Ν. 3852/2010, καθώς και στο άρθρο 73 του Ν. 4555/2018 παράγραφος 9, όπου αναφέρονται τα εξής: " 9. Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων, η Δημοτική Αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη".

Πέραν τούτων, υπογραμμίζουν πως, από τις εκλογές της 26ης Μαϊου 2019, όπου επανεξελέγησαν Δημοτική Αρχή και γνωρίζοντας την σύνθεση και τις παρατάξεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καίτοι έχουν περάσει από τότε σχεδόν πέντε μήνες, αλλά και πενήντα ημέρες, ήδη, από την ορκωμοσία και την εγκατάσταση  του νέου Δ.Σ., παρ' όλα αυτά, δεν έχει γίνει τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση. 

Σύμφωνα δε, με τα όσα λένε οι προαναφερθέντες αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι και υπογράφουν την αίτηση, ο επανεκλεγείς δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, γνώριζαν ότι, στην Εγκύκλιο 91 του ΥΠ. ΕΣ. με αριθμό πρωτοκ. 59851/21.8.2019, αναφορικά με την λειτουργία των Δημοτικών Παρατάξεων, στην σελίδα 3 αναγράφεται πως: "Οι δημοτικές παρατάξεις απαρτίζονται από τα μέλη των συνδυασμών που έλαβαν μέρος στις εκλογές και αναδείχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ αποκτούν υπόσταση κατά την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών 3."

Κλείνοντας την επιστολή - αίτημα τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα", αναφέρουν ότι, η Δημοτική Αρχή έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα και αναιτιολόγητα, στην υλοποίηση της παραπάνω, νόμιμης υποχρέωσης, που έχει, όχι μόνο απέναντι στην δική τους παράταξη αλλά και στις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καλώντας την να προχωρήσει "ΑΜΕΣΑ", όπως γράφουν, σ' αυτά που ζητάνε.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.