ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Εγκαινιάζεται η Πλατεία Φιλικής Εταιρείας στην Αγία Βαρβάρα

1 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 15:45

Τα εγκαίνια της νέας ανακατασκευασμένης Πλατείας Φιλικής Εταιρείας στην Αγία Βαρβάρα καθώς και των νέων διαμορφωμένων χώρων πρασίνου και της παιδικής χαράς σε αυτήν, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου αποδίδει στην περιοχή μια σύγχρονη και φιλική πλατεία που αναβαθμίζει το αστικό περιβάλλον στην συγκεκριμένη γειτονιά, αναδεικνύει και βελτιώνει την αισθητική και την λειτουργικότητα του χώρου και μετατρέπει την πλατεία σε ένα σημαντικό κέντρο αναψυχής και πολιτισμού καθώς κατασκευάστηκε και ανοικτό θέατρο το οποίο θα εξυπηρετεί τις δράσεις και τις δραστηριότητες φορέων, συλλόγων και σωματείων της περιοχής.Οι εργασίες ανακατασκευής περιελάμβαναν : πλακόστρωση της πλατείας και των διαδρόμων, μετατροπή των περιμετρικών ζαρντινιερών σε καθιστικά και κατασκευή περγκολών σε τμήματα αυτών, τοποθέτηση κρασπέδων (όπου αυτό απαιτείτο), αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πλατείας και ανακατασκευή των διαδρόμων με νέο σχεδιασμό από έγχρωμους κυβόλιθους, διατήρηση των σημείων εισόδου στην πλατεία από τις περιβάλλουσες οδούς και νέα δαπεδόστρωση, κατασκευή υπαίθριου χώρου – ανοικτού θεάτρου για την διενέργεια εκδηλώσεων έτσι ώστε να μετατραπεί σε πόλο έλξης για τους περιοίκους με σκοπό την ευρύτερη αναβάθμιση της περιοχής.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου και ο προϋπολογισμός του ήταν στο ποσό των 500.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Η έκπτωση όμως που τελικά επετεύχθη από τη μειοδότρια εταιρεία ΟΔΟΣ ΑΤΕ ανέρχεται σε 63,55% με αποτέλεσμα το τελικό ποσό της σύμβασης μετά από την έκπτωση του μειοδότη να ανέρχεται σε 182.248,22 €.Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση της Πλατείας δήλωσε τα εξής: «Παραδίδουμε σήμερα ένα «πραγματικό κόσμημα» , ένα έργο πνοής που αισθητικά αλλά και λειτουργικά αναβαθμίζει την περιοχή. Το έργο που οραματίσθηκε και ξεκίνησε ο Διονύσης Χατζηδάκης, παραδίδεται σήμερα σε χρόνο ρεκόρ (τα έργα ξεκίνησαν τον Απρίλιο). Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της ανάπλασης αποδεικνύει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι δούλεψαν με σύστημα και οργάνωση και πέτυχαν να παραδίδουμε σήμερα μια ριζικά ανακατασκευασμένη πλατεία και έναν ξεχωριστό χώρο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, κάτι που πραγματικά έλειπε από την συγκεκριμένη γειτονιά.»


 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΣΤΕΛΙΟΣ Γ ΒΛΑΟΠΟΥΛΟΣ 22.10.19
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΡΟΣΗΚΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΝ. Υ Γ.  ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΕΚΕΝ. Το αρχείο της Τεχνικής Υπηρεσίας περιέχει χρόνο αρχικής κατασκευής της.  Ανετέθη μελέτη, δημοπράτηση και κατακύρωση κατασκευής της εις τον Ντίνον Νικολαϊδη, πρ. αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, μηχανικόν, κάτοικον Αγ. Βαρβάρας. Ήταν σκέτο χώμα...  Εγένετο επί των ημερων του'. Το υποστηρίζει και κάποιος καταστηματαρχης. Οταν του είπα ''εγώ την πρωτοέφτιαξα'' απήντησε ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ! ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΕΚΕΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΚΡΙΝΙΑΣ!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.