ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 09:40

ΑΡΘΡΑ

Σκύλλα ή Χάρυβδη του Ολοκληρωτισμού;

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος 0 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 20:16

Είναι απορίας άξιον η θλιβερή προσπάθεια αξιολόγησης, την οποία επιχειρούν διάφοροι αξιωματούχοι, αναφορικά με την βαρύτητα των εγκλημάτων που διέπραξαν οι ολοκληρωτισμοί/τυραννίες του Κομμουνισμού και του Ναζισμού κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πόση άραγε σημασία -και αξία- έχει το ποιός ήταν περισσότερο αιμοδιψής /αιμοχαρής από τους δύο ; Ό Αττίλας ή ό Τζέγκις Χάν;

Πόσους περισσότερους από τον άλλον εξόντωσε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο : Ο Χίτλερ ή ο Στάλιν;
Έρχεται τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και παίρνει θέση -ψηφίζουν οι εκπρόσωποι με διαφωνίες - ως προς το ποιό καθεστώς ήταν το στυγνότερο!

Το φαιδρότερο είναι πως υπήρξαν διαφοροποιήσεις ανάμεσα και σε Ευρωβουλευτές του ιδίου Κόμματος (;).
Όταν μιλά κανείς για -δεδομένους , αδιαμφισβήτητους - ολοκληρωτισμούς, μικρή ή μηδενική σημασία έχει το ποιός διέπραξε περισσότερες ή -και - ειδεχθέστερες φρικαλεότητες. Είναι αμφότεροι απολύτως καταδικαστέοι -τελεία και παύλα. Τραγικές φιγούρες, κομματικές μαριονέττες, εκπρόσωποι του άκρατου πολιτικαντισμού και των βδελυρών σκοπιμοτήτων.

Απόδειξη: Η αποφυγή - περί απαλλαγής των ερυθρών εγκλημάτων και εγκληματιών πρόκειται -εξίσωσης Στάλιν και Χίτλερ. Κομμουνισμού και Ναζισμού! Τόσο πια ανιστόρητοι; Τόσο δα αθώοι και ιδεολόγοι; Τόσο βαρήκοοι που δεν άκουσαν τίποτα για την συνυπευθυνότητά τους; Τόσο τυφλοί που δεν είδαν το σύμφωνο που οι δύο τους, τότε, συνυπέγραψαν, μοιράζοντας αναμεταξύ τους Ευρωπαϊκές Χώρες; (Πριν να συγκρουστούν) . Τι ακριβώς επιχείρησαν οι αδρά αμοιβόμενοι κ. κ Ευρωαπεσταλμένοι μας; Επιλογή ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του ολοκληρωτισμού; Χωρίς αιδώ, περίσκεψη και αίσθηση κινδύνου αυτογελοιοποίησης! Έντονη η απέλπιδα προσπάθεια αγιοποίησης της Ερυθράς Σκύλλας. Γιατί;

Απλή, απλούστατη η εξήγηση: Όταν καλείται να πάρει ο /η οιοσδήποτε θέση για τέτοια ζητήματα, όντας αγκιστρωμένος /νη σε κομματικές ιδεοληψίες και (αυτο) εντάξεις σε "Δεξιές" , "Αριστερές" κ. α ταμπέλες, τότε αυτοακυρώνει την όποια αντικειμενική κριτική σκέψη διαθέτει. 

Είναι τυπικός διαμετακομιστής /βαποράκι που μεταφέρει κομματικά τσιτάτα /απόψεις και ιδεοληψίες.
Εδώ ίσως κάποιος -δικαίως- να μου παρατηρήσει: Τότε πως εξηγείται ότι διαφοροποιήθηκαν Ευρωβουλευτές (με αποχή, παρών κ.ο.κ.) του ιδίου Κόμματος;

Πιθανολογώ πως θέλησαν να δείξουν διαλλακτικότητα, δημοκρατικότητα, αγωνιώντας μήπως και ... στεναχωρήσουν το "Αριστερό Κατεστημένο".

Να μην το προκαλέσουν , αφού εδώ και δεκαετίες αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο της αποφυγής συγκρούσεων κοινωνικών.

Δουλοπρεπής -χάριν πολιτικάντικων σκοπιμοτήτων -συμπεριφορά.
Αλλά και ψοφοδεής (διαχρονική δυστυχώς) στάση.

Οι Κομμουνιστές (Αυθεντικοί, Αριστεροί, Ροζ, Μεταλλαγμένοι κ.ο.κ), έχουν πετύχει να τιμώνται οι -κατ' αυτούς- ήρωες της παράταξής τους:

Οι "Δεξιοί" ("γνήσιοι" ή μεταλλαγμένοι /εκφυλισμένοι) δεν το τόλμησαν. Τόποι προσκυνήματος τα Μνημεία Γυάρου , Μακρονήσου κλπ από τους πρώτους.

Ούτε ένα στεφάνι ή παρουσία στον Τόπο του Μακρυγιάννη για τους πεσόντες ΕΛΛΗΝΕΣ χωροφύλακες!!!. Επέτειος για τους (μη) πεσόντες του Πολυτεχνείου (;). Ουδεμία επέτειος ή Μνημείο - ούτε καν αναφορά - για το έπος του Μακρυγιάννη!

Όταν φθάνουν (καταντούν, ορθότερα) υψηλά ιστάμενα και προβεβλημένα άτομα να ερίζουν για το ποιά ήταν χειρότερη: Η Σκύλλα ή η Χάρυβδη του ολοκληρωτισμού και κάποιοι να αθωώνουν την μια από τις δύο εκδίδοντας καταγέλαστα ψηφίσματα, τότε δεν υπάρχει ασφαλώς πόρος /οδός διέλευσης για την Δημοκρατία.

Το "πλοίο της Δημοκρατίας" είναι καταδικασμένο να καταποντιστεί, διερχόμενο ανάμεσα από τα νερά που εκτοξεύουν τα τέρατα του ολοκληρωτισμού.

ΥΓ: Λέτε τον προσεχή Δεκέμβριο να δούμε ... σύσσωμο το περιώνυμο "Δημοκρατικό Τόξο" να παραβρεθεί και να καταθέσει στεφάνι στου Μακρυγιάννη; Το Μνημείο μπορεί να ανεγερθεί λίγο αργότερα και, φυσικά... δημοκρατικότερα ! 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.