ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διονύσης Χατζηδάκης - συνέντευξη: Πάντα θα μου λείπει η Αυτοδιοίκηση

0 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 15:22

Ο τέως δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα Αττικής, Διονύσης Χατζηδάκης, αποκαλύπτει  στιγμές της ζωής του, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο, Σάσα Σταμάτη, για την εφημερίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ", στην έκδοση του Σαββάτου, 12 Οκτωβρίου 2019.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τι αναφέρει για ορισμένες από τις στιγμές αυτές, όχι μόνο σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με την υγεία του πριν από καιρό, αλλά και με την απόφασή του να εμβολίσει ένα τουρκικό αντιτορπιλλικό, όταν ως αξιωματικός του Π. Ν. και κυβερνήτης αντιτορπιλλικού, διέταξε "πρόσω ολοταχώς"!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή και έτσι όπως απάντησε στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου, αρχίζοντας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατά πόσο αυτή του λείπει μετά από 17 συνεχή χρόνια ενασχόλησής του, ως δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

"Πάντα θα μου λείπει η Αυτοδιοίκηση", είπε και συνέχισε," η Αυτοδιοίκηση άφησε το στίγμα της πάνω μου. Ακόμα και σήμερα, από τη θέση του βουλευτή, προσπαθώ με υποδείξεις και νομοθετήματα να την απαλλάξω από τις δυσλειτουργίες που δημιούργησε ο νόμος "Κλεισθένης" [με εισηγήσεις μου οι οποίες εισακούονται] και έτσι μπορούν οι δήμαρχοι να λειτουργήσουν τους δήμους τους απρόσκοπτα κατά το μέγιστο δυνατό. 

Το πέρασμά μου στην πολιτική ήταν εντυπωσιακό, καθότι συνέπεσαν οι εθνικές εκλογές με την περιπέτεια της υγείας μου και δεν μπόρεσα να απλωθώ σε ολόκληρο τον Νότιο Τομέα για να ζητήσω την ψήφο των πολιτών. Δηλαδή, με εμπιστεύθηκαν 40.000 πολίτες, σχεδόν κρυπτόμενος. Πιστεύω ότι, εαν ήμουν καλά, όπως τώρα, θα είχα ξεπεράσει τις 50.000 ψήφους. Οι πολίτες εκτίμησαν και δεν ξέχασαν το έργο μου για 17 χρόνια ως δημάρχου, ένα έργο που είναι ορατό και μετρήσιμο"
.

Στην ερώτηση, ποιό θεωρεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, στον Νότιο Τομέα της Β'Αθηνών, στη λύση του οποίου μπορεί να συμβάλει ο ίδιος, απάντησε:

"Η αξιοποίηση της επένδυσης του Ελληνικού, έτσι ώστε αυτό να δημιουργήσει ένα ελληνικό Μανχάταν στον Νότιο Τομέα, με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον, και το κουράγιο στον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Κωνσταντάτο, να ξεπερνά τις αήθεις επιθέσεις αυτών που πολεμούν αυτή την επένδυση".

Ως πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και με την εμπειρία σας στην πολιτική, σας προβληματίζει η ένταση με την Τουρκία σε συνδυασμό με τις μεταναστευτικές ροές;

" O τεράστιος στρατιωτικός εξοπλισμός της Τουρκίας στοχεύει στο να επιβάλει τις απόψεις της δια των όπλων, αδιαφορώντας για το Διεθνές Δίκαιο και τις υπογεγραμμένες συνθήκες. Οι πολιτικές των κανονιοφόρων στον 21ο αιώνα , που προσπαθεί να να εφαρμόσει η Τουρκία, δεν περνούν πλέον. Εκτιμώ ότι, η επέμβαση στη Συρία θα είναι μοιραίο λάθος της και θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της ηγεσίας του Ερντογάν. Οι εκβιασμοί του τύπου "αυξήστε την χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες, γιατί αλλιώς θα γεμίσει η Ευρώπη με αυτούς" και πως, "πρέπει και εμείς να έχουμε μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου", δεν θα έχουν θετικό αποτέλεσμα για την Τουρκία. Θα την οδηγήσουν, κατά τη γνώμη μου, σε απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο και θα πληρώσει η οικονομία της. Στην ιστορία, όποιος έπαιξε με την δυστυχία των λαών έχασε".

Πλησιάζοντας στο ψυχολογικό όριο των 100 ημερών της κυβέρνησης, ποιά θεωρείτε ως την καλύτερη κίνησή της και που θα περιμένατε να είναι πιο τολμηρή;

"Τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι πολύ τολμηρά και ενθαρρυντικά, Η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού, κινείται με λογική και ευαισθησία. Ο κόσμος απέκτησε ξανά το χαμένο χαμόγελό του, η οικονομία κινείται πλέον με θετικούς ρυθμούς και η λέξη "ελπίδα" απέκτησε την πραγματική της έννοια. Η διαχείριση της καθημερινότητας και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι εντυπωσιακή. Η στελέχωση της κυβέρνησης με τεχνοκράτες που έχουν δουλέψει στη ζωή τους και έχουν εφαρμόσει τις γνώσεις τους, οδηγούν τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση, υλοποιώντας τα αυτονόητα, ο δε χαλκέντερος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διευθύνει την κυβέρνηση με μεγάλη μαεστρία, δείχνοντας ότι είναι έτοιμος από καιρό".

Αναφορικά με την περιπέτεια της υγείας του, και αν φοβήθηκε για τη ζωή του, είπε πως, αυτό είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν και ότι το ξεπέρασε επιβάλλοντας με το μυαλό του στο σώμα του πως θα βγει νικητής στη μάχη που έδωσε με τον Χάρο. Κάτι που τελικά έγινε, με την πίστη του, τη συμπαράσταση της οικογένειάς του, της ομάδας των ιατρών του Λαϊκού νοσοκομείου Αθηνών και την αγάπη του κόσμου. Σχετικά με το ζήτημα αυτό, συμπλήρωσε ότι, κάθε μέρα που περνά γίνεται και δυνατότερος και πως, σύντομα θα φτάσει στο σημείο όπου ήταν πριν ασθενήσει.

Στην ερώτηση, ποιοί πολιτικοί βρέθηκαν στο πλευρό του στις δύσκολες εκείνες στιγμές, εξομολογήθηκε ότι, ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. " Το ενδιαφέρον τους υπήρξε ουσιαστικό, αδελφικό και αποτελεσματικό. Σταματώ, όμως, εδώ, προσθέτοντας μία φράση: "Eίστε η ζωή μου", είπε κλείνοντας το κεφάλαιο αυτό.

Ποιό είναι το πιό extreme πράγμα που έχετε κάνει;

"Ως κυβερνήτης αντιτορπιλικού, πήγα να εμβολίσω τουρκικό αντιτορπιλικό στη θέση "Μπάμπουρα" της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Θάσου και Καβάλας, περιοχή την οποία αμφισβητούσαν οι Τούρκοι, λόγω της ύπαρξης κοιτασμάτων πετρελαίου, και έδιναν το"παρών" με αντιτορπιλλικό. Αφού είχαμε μία έντονη διένεξη στα ραδιοτηλέφωνα, κατευθύνθηκα κατά πάνω του και  αναγκάστηκε να στρίψει την τελευταία στιγμή και να απομακρυνθεί.
Τον εν λόγω κυβερνήτη του τουρκικού αντιτορπιλλικού, τον συνάντησα μετά στην Γαλλία, όταν ήμασταν και οι δύο ναυτικοί ακόλουθοι. Τότε με ρώτησε, "είχες σκοπό να με εμβολίσεις;" Η απάντησή μου ήταν: "Nαι, 100% θα έπεφτα επάνω σου
".

Η τελευταία ερώτηση ήταν αθλητικής φύσεως. Να μην ξεχνάμε άλλωστε, πως ο Διονύσης Χατζηδάκης στην εποχή του υπήρξε αθλητής του στίβου και μάλιστα πρωταθλητής. Τον ρωτάει λοιπόν η κα Σταμάτη, επειδή είναι και δυνατός παίκτης στο τένις, όπως την πληροφόρησαν, εάν θα έπαιζε ένα ματς με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

"Με τον Τσιτσιπά μόνο να βγάλω φωτογραφία μπορώ. Αν παίζαμε μαζί τώρα, θα με γέμιζε κουμπότρυπες με τη δύναμη που χτυπάει την μπάλα. Πως να τον προλάβω; Ο άνθρωπος σερβίρει με ταχύτητα 210 χλμ/ώρα και επιστρέφει το μπαλάκι με 160 χλμ/ώρα".

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.