ΓΛΥΦΑΔΑ

Παναγιώτης Γιάχος: "Φωτογραφική" διάταξη για να απαλλαγεί ο δήμαρχος Γλυφάδας

0 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 12:42

Με ανοιχτή επιστολή προς τον τύπο ο σημερινός αντιπρόεδρος και επί σειρά ετών, στο παρελθόν, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος, διαμαρτύρεται καταγγέλοντας ως "ντροπιαστική" και "φωτογραφική", διάταξη που υπάρχει στον αναπτυξιακό νόμο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή η οποία όπως αναφέρει, είναι "κομμένη και ραμμένη" με τέτοιο τρόπο, ώστε να απαλλάξει τον νυν δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου από την υπόθεση των 62 συνεδριάσεων που έγιναν δια περιφοράς ("μαϊμού" έχουν χαρακτηριστεί), και για τις οποίες υπήρξε πολυσέλιδη έκθεση ελέγχου του ΣΕΕΔΔ (Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης) με αριθμό 120/2019. 

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, στο Κεφάλαιο Ε’«Διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών» του Μέρους ΚΑ’, ήτοι τα άρθρα 178 έως και 188, περιλαμβάνουν διατάξεις μείζονος αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος, τόσο για τους Αιρετούς όσο και για τους εργαζομένους της Αυτοδιοίκησης.

Υπογραμμίζεται ότι οι εν λόγω ρυθμίσεις για τους ΟΤΑ κατατέθηκαν προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευσή τους.

Στην επίμαχη παράγραφο την οποία ο Παναγιώτης Γιάχος χαρακτηρίζει "φωτογραφική" αναφέρονται με απλά λόγια τα εξής: 

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ αναδρομικά Αποφάσεις Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων που έχουν ληφθεί “δια περιφοράς”.

ΠΑΥΟΥΝ οριστικά οι ΠΟΙΝΙΚΕΣ και ΠΕΙΘΑΡΧΙKEΣ διώξεις που έχουν ασκηθεί κατά Αιρετών Δήμων και Περιφερειών για αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα σχετικά με συνεδριάσεις “δια περιφοράς”. 


Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως ο Παναγιώτης Γιάχος ήταν αυτός που ανακίνησε το θέμα και προσκόμισε στη δικαιοσύνη ογκώδη φάκελο με στοιχεία, καταγγέλοντας τον δήμαρχο για "φάμπρικα δια περιφοράς συνεδριάσεων και σωρεία πλαστών αποφάσεων". 

Να θυμίσουμε επίσης ότι παρά την έκταση που έλαβε το θέμα, στις εκλογές του Μαϊου ο Γ. Παπανικολάου έλαβε το θηριώδες ποσοστό που άγγιξε το 80%. 

Η επιστολή διαμαρτυρίας του Παναγιώτη Γιάχου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ», ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.

Στο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που κατατέθηκε χθες στη ΒΟΥΛΗ, το άρθρο 185 είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του Δημάρχου Γλυφάδας Παπανικολάου, αφού με την προφανέστατα κατά παραγγελία ρύθμιση, παραγράφονται οι 62 "μαϊμού" συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου Γλυφάδας που "έστησε" κατά την προηγούμενη θητεία του - εκδίδοντας σωρεία πλαστές αποφάσεις, με οικονομικό αντικείμενο πάνω από 10.000.000 Ευρώ.

Όλες αυτές οι πρωτοφανείς σε όγκο παρανομίες, τις οποίες τις έκανε - ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ - περιγράφονται αναλυτικά στην πολυσέλιδη ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ του ΣΕΕΔΔ με αριθμό 120/2019, μετά από πολύμηνο έλεγχο που διεξήγαγε στον Δήμο. Αυτή λοιπόν η συνταρακτική έκθεση (πόρισμα), συμπεριλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία που είναι στα χέρια του Εισαγγελέα, καθώς και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης Αττικής.

Κι όμως, αντί να αφεθεί η δικαιοσύνη να λειτουργήσει, έρχεται αυτή η ντροπιαστική και τερατουργηματική νομοθετική πράξη της Κυβέρνησης για να απαλλάξει τον Δήμαρχο Γλυφάδας, από τις αμέτρητες κακουργηματικές πράξεις του. 

Αυτή η επαίσχυντη και εξευτελιστική για τους θεσμούς ρύθμιση, έρχεται λίγες ημέρες μετά, από την γενναία πράξη του λεβέντη Βουλευτή Διονύση Χατζηδάκη, που ως πρώην Δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου, ζήτησε να αρθεί η ασυλία του, για να δικαστεί από τον φυσικό του δικαστή.

Αλήθεια όλη αυτή η ντροπιαστική μεθόδευση σωτηρίας του κουμπάρου του πρώην πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, είναι σε γνώση του πρωθυπουργού γιατί προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, μας μίλησε για μια "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" με τους πολίτες. 

Εκτός κι αν δεχθούμε ότι για μια ακόμη φορά ακούσαμε, «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».

ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.

Παναγιώτης Γ. Γιάχος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
πρώην ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.