ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Σύλλογος "ΑΘΗΝΑ" - Εικοσιπέντε χρόνια προσφοράς στο Παλαιό Φάληρο

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ "V" 0 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 11:07

Πριν εικοσιπέντε χρόνια, συγκεκριμένα στις 15 Φεβρουαρίου 1995, μία παρέα κυριών στο Παλαιό Φάληρο, ίδρυσε τον  Γυναικείο Εξωραϊστικό - Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιού Φαλήρου,"ΑΘΗΝΑ".

Στόχοι και σκοποί του συλλόγου ήταν και συνεχίζουν να είναι, η ανύψωση του πνευματικού, ηθικού και πολιτιστικού επιπέδου, η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του, η συμβολή στην αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων, όπως και γενικότερων θεμάτων του κοινωνικού συνόλου, καθώς και η συνεργασία με άλλους συλλόγους, οι οποίοι έχουν όμοιους και παρεμφερείς στόχους - σκοπούς.

Παρακολουθώντας κάποιος από κοντά όλα αυτά τα χρόνια το πολυσχιδές έργο του συγκεκριμένου Συλλόγου, πέραν των επιτυχημένων Πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχει πραγματοποιήσει, οφείλει να δώσει ιδιαίτερη, αν όχι πρωταρχική, βαρύτητα, στις Κοινωνικές Δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του, οι οποίες αρκετές φορές ξεπερνούν τα στενά γεωγραφικά όρια του δήμου τους, φθάνοντας από τα καμμένα χωριά της Ηλείας έως τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.


Μαρία Ζάγκα, Νίκος Μιχαλόπουλος, Ανδρέας Δούμας, Αλέξανδρος Πανταζής, Δημήτρης Μπόγρης και Δημ. Μητρέλλος.

Ο Σύλλογος "ΑΘΗΝΑ" λοιπόν, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, το απόγευμα της Δευτέρας, 7 Οκτωβρίου, ξεκίνησε την νέα περίοδο δραστηριοτήτών του, με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο πατήρ Ιωσήφ, εφημέριος του Ι.Ν.Παναγίτσας, στα γραφεία του συλλόγου, τα οποία στεγάζονται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, επί της Σολωμού 40 [Παλαιό Φάληρο].

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Καφούρου, καλωσόρισε τον κόσμο που είχε γεμίσει ασφυκτικά την μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Π.Κ. και τόνισε πως, η παρουσία όλων τους δίνει κουράγιο κάθε φορά προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους, όλες μαζί σαν, "ένα όμορφο μπουκέτο", όπως είπε χαρακτηριστικά για τις κυρίες του Δ.Σ., και τα μέλη τους.

Αναφέρθηκε, σε γενικές γραμμές, σε τομείς των δράσεών τους, εστιάζοντας στην συγκέντρωση φαρμάκων, τροφίμων, ένδυσης - υπόδησης και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που διατέθηκαν σε άπορες οικογένειες και αναξιοπαθούντα άτομα που τα είχαν, πραγματικά, ανάγκη. Και όλα αυτά πάντα με έλεγχο και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.


Μαρία Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Κουμεντάκος, Δώρα Λαγού και Μιχάλης Μιχαηλίδης. 

Στην συνέχεια, κάλεσε τον αναπληρωτή του δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου, Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Οικονομικών, Αλέξανδρο Πανταζή στο βήμα, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό και τις ευχές του, και για την νέα αυτή περίοδο που ξεκίνησε. Επιπροσθέτως, ενημέρωσε ότι, ο Δήμαρχος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για θέματα σχετικά με την απορρόφηση χρημάτων μέσα από κοινοτικά προγράμματα, με τα οποία θα πραγματοποιηθούν έργα στην πόλη, χρήσιμα και απαραίτητα για τους κατοίκους της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η σύζυγος του δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου, Ντόρα Λαγού, οι Αντιδήμαρχοι: Γιώργος Ασημακόπουλος, Αλέξανδρος Κορόμηλος, Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Μελέτης [Τάκης] Βατίστας, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Μαρία Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Κουμεντάκος, Μαίρη Τρύφων, Δημήτρης Μητρέλλος, Ανδρέας Δούμας, Μαρία Ζάγκα, Κωνσταντίνος Τεντόμας, Δημήτρης Μπόγρης, Νικόλαος Μιχαλόπουλος, Γιώργος Βασιλείου, Κώστας Μερκουράκης.

Επίσης, το"παρών" έδωσαν, οι κυρίες Πρόεδροι των συλλόγων:  "Οι φίλοι του Ερυθρού Σταυρού", Λίτσα Κολυβά, "Ένωση κατοίκων Αμφιθέας - Σοφία Μπεφόν", Βούλα Σπυριδωνίδου, "Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών Παλαιού Φαλήρου", Ρένα Μαρουλίδου και ο Πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Π.Φ., Δημ. Γεωργιακάκης.

Να σημειώσουμε πως, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου "ΑΘΗΝΑ", είναι η εξής: Πρόεδρος, Μαρία Καφούρου, Αντιπρόεδρος, Κική Περρέα, Γενική Γραμματέας, Βίκυ Βλάχου, Ταμίας, Γιούλη Κορδούλη, Ειδική Γραμματέας, Όλγα Φιλιπποπούλου, Έφορος, Ροζάννα Μιχαηλίδου και μέλος η Μαίρη Δημητρίου - Χαμάντ. Αναπληρωματικά μέλη: Δέσποινα Χαλκίδη, Ιωάννα Κατσίγιαννη, Μαρία Μαραντίδου, Εύη Μπούκα και Ασπασία Ρούσσου.


Νίκος Μιχαλόπουλος, Ανδρέας Δούμας και δεξιά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών - Διοίκησης και αναπληρωτής δημάρχου, Αλέξανδρος Πανταζής.


Μαίρη Τρύφων, Τάκης Βατίστας [Γ.Γ. Δημοτικού Συμβουλίου] και Γιώργος Ασημακόπουλος, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος.
Ε - mail: sullogosathina@hotmail.com
Facebook: Γυναικείος Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Π. Φαλήρου ΑΘΗΝΑ.


 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.