ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: Υπερψηφίστηκε ο Ισολογισμός του 2017 και ο Απολογισμός του 2018

0 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 22:58

Με ψήφους 21 υπέρ, 2 κατά και 6 λευκά, υπερψηφίστηκε ο Ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης έτους 2017 του Δήμου Αλίμου, ενώ ο απολογισμός του 2018 έλαβε 22 υπέρ, 1 κατά και 6 λευκά.  

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο επικεφαλής της παράταξης "Άλιμος Μπορούμε Καλύτερα" Βαγγέλης Τσαμήτας, αφού διατύπωσε ερωτήσεις, περί του διαδικαστικού κυρίως, είπε ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί της ουσίας γιατί δεν είχε χρόνο να μελετήσει αναλυτικά τα στοιχεία του, αφού όπως είπε, το διάστημα που τον είχε στα χέρια του ήταν λίγο και οι σελίδες πολλές. 

Ο επικεφαλής της παράταξης "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι", Κώστας Χαρίτος, αφού προέτρεψε τον δήμαρχο να διεκδικήσουν από την κεντρική διοίκηση τα παρακρατούμενα ποσά - λόγω μνημονίων - διατύπωσε την πρόταση, ότι, αφού η χώρα βγήκε πλέον από αυτά, να υπάρξει μείωση των δημοτικών τελών. 

Η επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Κυριακή Καμαρινού, ανάμεσα και σε άλλα που άπτονται της γενικότερης πολιτικής της φιλοσοφίας, αφού χαρακτήρισε ως "αντιλαϊκό τον προϋπολογισμό (ισολογισμό)" του Δήμου, δήλωσε πως αυτός δεν καλύπτει τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, δεν είναι ανταποδοτικός και πως για το λόγο αυτό τον καταψηφίζει. 

Απαντώντας σ' όλα τα παραπάνω ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, για μεν τον κ. Τσαμήτα είπε ότι είχε όλο το χρόνο να δει τον Ισολογισμό αφού αυτός είναι ανηρτημένος στη Διαύγεια από το καλοκαίρι, στην πρόταση δε του κ. Χαρίτου για μείωση των δημοτικών τελών,  είπε πως, ο Δήμος δεν είναι ακόμα έτοιμος. 

Συγκεκριμένα είπε πως, ακόμα εξορθολογίζουν τους υπόχρεους, αυτούς δηλαδή που χρωστούν στο δήμο. Πρόκειται είπε για μεγάλες επιχειρήσεις και μεγάλες ιδιοκτησίες, που ενώ παράγουν πολλά σκουπίδια δεν πληρώνουν τα δημοτικά τέλη που τους αναλογούν. "Άλλους τους έχουμε βρει, άλλοι έχουν ρυθμίσει κι άλλους τους ψάχνουμε. Μέχρι να κλείσει το κεφάλαιο αυτό" είπε, "ο δήμος δεν μπορεί να κάνει καμία αλλαγή στα δημοτικά τέλη". 

Στον σχεδιασμό του δήμου, όμως, διευκρίνησε ότι υπάρχει η προοπτική για μεγαλύτερες μειώσεις στα άτομα που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Τέλος ο Ανδρέας Κονδύλης κάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν τον Ισολογισμό του 2017 και τον Απολογισμό του 2018 λέγοντας, και απαντώντας και στην κυρία Καμαρινού, πως τα οικονομικά του Δήμου βελτιώθηκαν πάρα πολύ κι αυτό δεν έγινε με "στράγγισμα" των πολιτών αλλά με καλή διαχείριση και νοικοκύρεμα στα 4, 5 χρόνια που διοικεί τον Δήμο.

"Σήμερα" είπε, η οικονομική θέση του Δήμου έχει βελτιωθεί. Στις 31/8/2014 ο Δήμος Αλίμου χρωστούσε 26,5 εκ. ευρώ. Σήμερα οι οφειλές του έχουν μειωθεί στα 14,5 εκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει υγιή οικονομική λειτουργία, την οποία πετύχαμε με στοχευμένες κινήσεις, όπως η αναχρηματοδότηση των δανείων του δήμου με καλύτερους όρους, η αλλαγή παρόχου στον ηλεκτροφωτισμό, η είσπραξη παλαιών χρεών κ. ά." είπε καταλήγοντας.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.