ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου η ενταξιακή ημερίδα special Olympics Hellas στο άθλημα του Καγιάκ

0 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 16:12

Στο πλαίσιο του προγράμματος Play Unified – Learn Unified, τα Special Olympics Hellas σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τον Ναυτικό Όμιλο Αμφιθέας διοργάνωσαν Ενταξιακή Ημερίδα στο άθλημα του Καγιάκ την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν 40 αθλητές των Special Olympics από το προπονητικό πρόγραμμα της Αμφιθέας, της Βούλας και της Χαλκίδας και οι αθλητές, εκτός απτό τα ατομικά αγωνίσματα, αγωνίστηκαν σε μεικτές (Unified) ομάδες με 25 αθλητές από τον Ναυτικό Όμιλο Αμφιθέας αλλά και τον Αθλητικό Σύλλογο Παλαιού Φαλήρου ενισχύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έδαφος για μια πιο ενταξιακή προσέγγιση της νοητικής αναπηρίας.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αμφιθέας Κωνσταντίνος Νίκας ,μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου ενώ τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Μιχαηλίδης (1η φωτ. κάτω), ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου για την επιτυχία του προγράμματος και ειδικά της ημερίδας.

Το πρόγραμμα Play Unified – Learn Unified υλοποιείται από τα Special Olympics Hellas, σε συνεργασία με τα Special Olympics International και την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και αποτελούν ένα ενταξιακό βιωματικό εκπαιδευτικό – αθλητικό πρόγραμμα στο οποίο συνυπάρχουν μαθητές με και χωρίς νοητική αναπηρία σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχία της ημερίδας είχε ο προπονητής του Καγιάκ των Special Olympics Hellas Αλεξάντερ Νικίτοβιτς ενώ την εκδήλωση υποστήριξε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης (Κοιν, Σ.Ε.Π.) +ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ που διαχειρίζεται τον ΠΑΝΤΟΚΑΦΕΝΕ.


 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.