ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Το Λούνα Πάρκ της ανακύκλωσης στην Πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό

0 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 16:38

Η καρδιά της ανακύκλωσης χτύπησε στην Πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου. Με κεντρικό σύνθημα ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου μικροί και μεγάλοι έλαβαν μέρος στη γιορτή ανακύκλωσης που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης και υπό την υποστήριξη της ΚΕΔΕ. 

Μαθητές από τα σχολεία της πόλης, πολίτες αλλά και επαγγελματίες της περιοχής έλαβαν μέρος στη γιορτή και έμαθαν για τα οφέλη της ανακύκλωσης των συσκευασιών στους μπλε κάδους μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες. 

"Τα παιδιά μας είναι οι πολίτες του αύριο και οι πολίτες του αύριο πρέπει σήμερα να είναι ευαισθητοποιημένοι περισσότερο από ποτέ σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, λειτουργίας και συμπεριφοράς" δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα τα σχολεία μας εκπαιδεύονται στο τόσο σημαντικό αυτό θέμα που αφορά στη ζωή όλων μας". 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια στο Λούνα Πάρκ της ανακύκλωσης με σκοπό την εξοικείωσή τους με τα υλικά που πετάμε στο μπλε κάδο. 

Η εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης Βίκη Μανανά τόνισε: 
"Η Ελληνική Εταιρεία στηρίζει πάντα την Αυτοδιοίκηση. Προσπαθεί να πετύχει τους στόχους ανακύκλωσης και εκπαιδεύει τους δημότες και τους μαθητές για την ανακύκλωση συσκευασιών στο μπλε κάδο". 

Στη γιορτή της Ανακύκλωσης οι επαγγελματίες είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν και για την ανακύκλωση του γυαλιού. 

Τέλος, όσοι έλαβαν μέρος, μπήκαν στην κλήρωση και κέρδισαν δύο ποδήλατα. 
Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.