ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις " Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας" στον Άγιο Δημήτριο

0 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 17:21

 Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, δίνοντας στους δήμους και τις πόλεις την ευκαιρία να δοκιμάσουν μαζί με τους πολίτες, βιώσιμους και εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έδωσε και φέτος δυναμικό «παρών» στο συγκεκριμένο θεσμό και σε συνεργασία με 40 και πλέον φορείς, θεσμικούς υποστηρικτές και χορηγούς, σχεδίασε και υλοποίησε δράσεις που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Με σύνθημα “Ας περπατήσουμε όλοι μαζί” & “Ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία”, ο Δήμος προσκάλεσε όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως μαθήματα – σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής, προβολές, εκθέσεις, κατασκευές, βόλτες και ποδηλατοδρομίες σε δημόσιους χώρους, παραδοσιακά παιχνίδια γειτονιάς, παραστάσεις Θεάτρου Σκιών και πλήθος δράσεων που αφορούσαν στην ασφαλή μετακίνηση όλων και κυρίως των παιδιών και των ΑΜΕΑ.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα που αποτελεί την Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στον Άγιο Δημήτριο, κατά την οποία υπήρξε προσωρινή απαγόρευση στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε τμήμα της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου, προσφέροντας έτσι μια διαφορετική οπτική της πόλης. Μιας πόλης που ανήκει στους πεζούς, στους ποδηλάτες, στη ζωγραφική, τη μουσική, τη ρομποτική και ΟΧΙ στο αυτοκίνητο!

Στόχος όλων αυτών των δράσεων, ήταν και θα είναι, η ασφαλής και ανεμπόδιστη μετακίνηση όλων των πολιτών καθώς και η ενθάρρυνση και παρακίνηση των δημοτών να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, τη Δημοτική συγκοινωνία, μειώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τις εκπομπές άνθρακα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στην πόλη και συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής, διάστασης του Δήμου Αγίου Δημητρίου.-


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.