ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του παραλιακού κρηπιδώματος στον Άλιμο

Ρεπορτάζ: Νικόλας Κονταρίνης - ΦΩΤΟ: Vimaonline 2 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 15:42

Συνεχίζονται οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο του Αλίμου για την αποκατάσταση του κρηπιδώματος που ως γνωστόν είχε καταρρεύσει εδώ και αρκετό καιρό με κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών. 

Όπως είχε δηλώσει κατά την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, η προηγούμενη θητεία του έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την έναρξη των εργασιών επισκευής του κρηπιδώματος, ευχαριστώντας γι' αυτό το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με τις ενέργειες του οποίου ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που υπήρχαν για την έναρξη των εργασιών. 
Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του δημάρχου σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο όταν ρωτήθηκε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι ενέργειες της δημοτικής αρχής και σε πόσο χρόνο θα γίνει κάτι, λέγοντας πως από τις κεντρικές υπηρεσίες του απάντησαν πως ίσως χρειαστούν και... δύο χρόνια.

Η πρώτη φάση των εργασιών αποκατάστασης του παραλιακού κρηπιδώματος αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου, ενώ στο σχέδιο περιλαμβάνεται η κατασκευή κυματοθραυστών σε απόσταση 50-100 μέτρων από την παραλία και δημιουργία πλαζ κάτω από τον παραλιακό πεζόδρομο. Και λίγη ιστορία...  

Για την περιλάλητη μεγάλη τρύπα στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου, έξω από τη είσοδο του δημοτικού θερινού CINE Αλιμος, έχουμε γράψει κατ' επανάληψη τα τελευταία χρόνια και όλως ιδιαιτέρως για τους κινδύνους που διέτρεχαν οι πολίτες που περνούσαν από εκεί. Το ζήτημα αυτό άλλωστε είχε απασχολήσει αρκετές φορές και το Δημοτικό Συμβούλιο, όχι μόνο επί ημερών διοίκησης Ανδρέα Κονδύλη, μα και παλαιότερα επί ημερών Ορφανού, ο οποίος είχε κάνει μάλιστα και μήνυση κατά παντός υπευθύνου σε περίπτωση που συνέβαινε κάποιο ατύχημα σε άνθρωπο.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, πριν πέντε χρόνια, βάζοντας την ασφάλεια και προστασία του κόσμου πάνω από οτιδήποτε άλλο, πήρε την πρωτοβουλία και έκλεισε την τρύπα, με συνοπτικές διαδικασίες, αφού δεν έβγαζε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Αυτή του η πρωτοβουλία, ήταν η αφορμή για να τον καταγγείλει η μειοψηφία ότι, δεν έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες αδειοδότησης για την επισκευή της τρύπας, χωρίς να υπάρξει στην συνέχεια, ασφαλώς, τίποτε το επιβαρυντικό για αυτόν από την Εισαγγελική Αρχή που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Η προσωρινή εκείνη λύση άντεξε πέντε χρόνια περίπου με το πρόβλημα να εμφανίζεται και πάλι κινητοποιώντας τη δημοτική αρχή η οποία επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ενεργοποιήσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονταν η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου. 

Η μέθοδος "από τον Άννα στον Καϊάφα" ίσχυσε σε όλο της το μεγαλείο αφού η μία κρατική υπηρεσία τον παρέπεμπε στην άλλη, με κίνδυνο η "τρύπα" να ενταχθεί στα "αξιοθέατα" του Αλίμου, μιας και ο ορίζοντας εκτέλεσης κάποιου έργου φάνταζε πολύ μακρινός, αναγκάζοντας τον δήμαρχο να καταγγείλει δημοσίως συγκεκριμένα υπουργεία. 

Ευτυχώς, ο νέος Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για να κινηθεί η αργόσυρτη μηχανή του ελληνικού δημοσίου και σήμερα να εκτελούνται τα έργα αποκατάστασης. 

Αυτά, άκρως περιεκτικά και σε γενικές γραμμές σχετικά με το παρελθόν, στο μείζον ζήτημα "Τρύπα της παραλίας".
 

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΩΤΙΣΕΣ 19.09.19
ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕ 80% ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΠΑΤΣΟΥΣ
Απάντηση
Καλαμακιώτισσα 14.09.19
Γιαυτό στις επόμενες εκλογές θα δώσουμε μονοκούκι ένα 80% στον Κονδύλη!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.